– Nå har vi flere prosjekter på gang. Vi hadde konsert på torsdag med Joshua Redman og Eirik Hegdal. Med fullt hus og utelukkende positive tilbakemeldinger fra presse, sier daglig leder i Trondheim Jazzorkester, Bjørn Willadsen.

Trondheim Jazzorkester spilte for første gang sammen med saksofonistene Redman og Hegdal i 2006, og de har turnert i Europa sammen ved noen få anledninger etter dette. Etter det første samarbeidet kom det ønsker fra mange jazzlyttere om at dette spennende samarbeidet skulle gjentas.

– Etter hvert så har vi fått bygge opp mange internasjonale relasjoner med artister. Blant annet med Redman og Chick Corea som er verdenskjente musikere. Vi håper også vi kan bygge på flere slike samarbeid, forteller Willadsen.

Willadsen og orkesteret har vært på Kongsberg jazzfestival de siste dagene og er ferdig med spilleoppdragene, men de tar ikke sommerferie med det første.

På reisefot

– På lørdag reiser hele gjengen sammen med Redman til Hellas. Vi skal spille utendørs med havet i bakgrunnen. Det tror jeg blir en ganske idyllisk opplevelse.

Jazzorkesteret har en skiftende besetning, som blir tilpasset de enkelte prosjektene. De samarbeider ofte med store musikerpersonligheter og denne sommeren er ikke noe unntak.

– Søndag spiller vi med Chick Corea på en av verdens fremste jazzfestivaler, North Sea Jazz Festival i Rotterdam. For oss er det skikkelig stor prestisje å få være med i programmet, sier Willadsen entusiastisk.

Corea er artist in residence på festivalen og har flere ganger gjennom årene ønsket å samarbeide med jazzorkesteret.De har også flere prosjekter bak seg. I november spilte de blant annet på feiringen av hans 75-års dag i New York.

– Det har vært veldig artig, han spurte om vi ville være med i vår og vi nølte ikke med å si ja! Corea er så positiv på alle måter. Både som musiker og person. Han er så leken og tørr å prøve ut nye ting med ulike musikere.

Jazzer med supergitarist

Under Moldejazz urfremfører Trondheim Jazzorkester hvert år spennende nye verk bestilt fra de fremste norske jazzutøverne og komponistene. I år skal de ha to konserter på Moldejazz. Den ene med den kjente supergitaristen, Pat Metheny. Sjef for Moldejazz, Hans-Olav Solli har tidligere fortalt at det var gitaristen som selv ba om å få spille med jazzorkesteret.

– Vi har samarbeidet med han tidligere så nå kan vi ta opp tråden igjen og fortsette det gode samarbeidet. Dette prosjektet kommer til å ha mer improvisasjonen enn tidligere. Metheny er jo mer kjent for de strenge arrangementene sine så det er veldig spennende at han er så fri på prosjektet i Molde, mener lederen for jazzorkesteret.

Talentstipend

Den andre konserten vil være med pianisten, Espen Berg den 17 juli. Berg vant et jazzstipend tidligere i år på 600 000. Hvor en av forutsetningene var å komponere et verk som skulle urfremføres på Moldejazz.

– Stykkene er ferdig skrevet og vi gleder oss veldig til å fremføre det for første gang. Neste helg setter vi i gang med de siste forberedelsene til konserten, forteller Willadsen.

Konserten vil også bli framført på Dokkhuset, Nasjonal Jazzscene i Oslo, Umeå Jazzfestival i Sverige og på en jazzfestival i Polen.

– Prosjektet med Berg er nok et av årets høydepunkt for oss. Det blir ekstra artig å fremføre det på hjemmebane i Trondheim.

foto
Gleder seg: Daglig leder for Trondheim jazzorkester, Bjørn Willadsen gleder seg til nasjonale og internasjonale prosjekt. Foto: Nils Toldnes
foto
Stjernemusiker: Joshua Redman har flere ganger samarbeidet med orkesteret. Her under en konsert på Dokkhuset. Foto: Glen Musk, Adresseavisen
foto
Jazzorkester: Det blir en travel høst for trondheim jazzorkester. Allerede i helgen er de på reisefot til Hellas. Foto: Richard Sagen