- Dette kom brått på oss alle, vi er nærmest i sjokk. Han ble hentet av ambulanse mandag kveld på grunn av store magesmerter, og gikk ut i ambulansen for egen maskin. Kort tid etter døde han av hjertestans på sykehuset, forteller sønnen Peter Stokstad og tilføyer at faren var i fin form tidligere på dagen.

- Uvirkelig at han er borte

- Han hadde vært på besøk hos naboen sin og var i godt humør da jeg snakket med ham mandag ettermiddag, sier Stokstad. For familien er det uvirkelig at han nå er borte.

Ove Stokstad mistet kona, Gudrun,1. februar i 2016.

- Han var så ungdommelig og aktiv, og det er rart å tanke på at han døde nesten på dagen to år etter mamma. Savnet etter henne var stort. Men han hadde begynt å komme igang med spilling igjen, og i fjor hadde han en utstilling i Kristiansund. Og nå var han igang med å forberede åpningstale i forbindelse med utstillingsåpning på Stiklestad, sier Stokstad.

Musikk og kunst til det siste

- Han hadde et langt og rikt liv fylt som var fylt med musikk og kunst, helt til det siste. Det er godt å tenke på det nå. Han var en svært engasjert mann, ikke minst i barnebarna, sier Stokstad.

Ove Stokstad ble født i Trondheim i 1939 og var en norsk grafiker og jazzmusiker. Han spilte saksofon og klarinett. Etter utdannelse i Bergen som grafiker hadde han over tretti utstillinger ved Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst og Trondheim kunstmuseum. Han var professor ved grafikklinja på NTNU, og tilnyttet Kunstakademiet i Trondheim fram til 2002.

Stokstad spilte jazz fra 50-tallet og utover, og var i hjembyen med i Bjørn Alterhaugs grupper, Asmund Bjørken septett, Bodega Band ved NTNU og i storbandet Søyr. Han ledet også sine egne band, Ove Stokstad & Zoo og Open Door. (Kilde: Wikipedia.no)