Det er fullt kaos på Verdalsøra like før det store opptoget klokken 12. Hvem har ansvaret for hva? Gyldentand, som i alle år har holdt åpningstalen, er sporløst forsvunnet og det ryktes at en viss banksjef Bø har overtatt både åpningstalen og den økonomiske styringen.

Kan være i utlandet

Adressa.no har forsøkt å komme i kontakt med sagbruksmesteren, og en skurrete telefonlinje tyder på at han er utenlands.

- Vi vet foreløpig ingen ting, men han har ikke dukket opp ennå, sier Arne Espen Dillan i salgs- og markedsapparatet for festivalen.

Han er ikke så bekymret for arrangementet så lenge banksjefen har styringen. For akkurat nå skinner solen over vømmølbygda.

- Alt er greit så lenge sola skinner, og vi har fått greie på at Knut Stuppulvold blir en sentral person under opptoget. Han skal ha med seg 30 meget unge lyrikere, sier Dillan.

Truet av banksjefen

- Hvorfor denne dramatikken rundt Gyldentand?

- Gyldentand ble skeptisk da han fikk motbør av banksjef Bø, som lenge har truet med å overta festivalen på grunn av manglende økonomisk styring. Faktisk har ingen sett Gyldentand i dag, sier Dillan.

Hårrå og dekt

Spenningen knytter seg også til om atletklubben stiller opp i toget. De har vunnet besteprisen for beste ekvipasje mange år på rad, men trakk seg i forkant i protest mot at temaet for årets vømmøltog var "Hårrå og dekt".

- Atletklubben mente temaet var usaklig og ville derfor ikke stille opp. Men svirrer det rykter om at de stiller opp likevel, sier Dillan, og legger til:

- Hårrå kan tolkes i mange retninger, fra playboybunnies til Kjerringfjellhårrå. Og dekt e jo dekt!!!

foto
Små og store doninger på vei til Vømmølfestivalen. Foto: LEIF ARNE HOLME
foto
Tidlig krøkes den som god Vømmølfest-gjenger skal bli. Lotta og Samuel deltar i opptoget. Foto: leif arne holme
foto
Vømmølfestivalen kan glede seg over fint vær denne lørdagen. Foto: LEIF ARNE HOLME
foto
Det er fullt kaos på Verdalsøra like før det store opptoget klokken 12. Foto: Leif Arne Holme