Studentersamfundet

Januar

23. BroenFått strålende kritikk for debutalbumet «Yoga» og har deltatt i Skandinavias viktigste festivaler. Nå er de klare med ny musikk og skal turnere over hele landet.

28. Krisemøte LivePodcast med Kristopher H.N. Schau og Kyrre H.T. Johannessen. De deler alt, helt åpent. Krisemøte er en av Norges mest populære podcaster.

30. Hanne KolstøHun har gitt ut fem plater de siste fem årene. Tre av albumene hennes har blitt nominert til Spellemannsprisen.

Februar

06. Karpe DiemDebuterte i 2004, og karrieren har bare steget siden da. I februar legger de ut på klubbturné med sitt nye prosjekt Heisann Montebello.

13. AuroraSpilte på ni av de største festivalene i sommer. Hennes opptreden på Sentrum Scene i år ble belønnet med terningkast 6 av Aftenposten og Gaffa.

12. Daniel KvammenMed kassegitar og dialekt, skriver Daniel tekstene og melodiene sine selv. Albumet “Fremad I alle retninga” fikk terningkast 5 fra blant annet Aftenposten og Dagbladet.

19. MadconSanger som «One life», «Beggin», «Glow» har gjort Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam til en av Europas mest kjente duoer. Albumet «Icon» ble sluppet i 2013, hvor det er bidrag fra blant andre Snoop Dogg.

20. AtlanterLegger ut på mini- turné med sitt nye album «Jewels of Crime». Debutalbumet «Vidde» ble en favoritt blant publikum og kritikere.

26. Silja SolFor ett år siden kom debutalbumet «På Hjertet». Hun ble Spellemannsnominert i 2015, og har opptrådt på noen av landets største festivaler.

27. Ghost Supp. TribulationBandet Ghost har bakgrunn fra ulike metal- konstellasjoner, men trekker først og fremst sine musikalske veksler fra klassisk 60- og 70- tallsrock. Tribulation kom frem i lyset i 2004 og nå er de på turne og promoterer det nye albumet "The Children of the Night".

Få mer informasjon om arrangementene på Studentersamfundet

Familien

Januar

12. Harakiri (Eirik og Carsten)Carsten ble født i Le Mans i Frankrike, og flyttet til Trondheim som seksåring. Han endte opp i samme nabolag som Eirik.De to viste tidlig interesse for musikk, og særlig da gammel rar eller fransk sådann. Carsten spilte både piano og gitar, mens Eirik holdt seg til gitar. Harakiri Band dannet i 2005.

14. RipOffRipOff ble dannet i 1997. Tenåringene hadde sine klare referanser til blant andre NOFX, The Offspring, Bad Religion og Millencolin. Gjennom det 2000-tallet lå bandet på is, men med plata "And So Do You" var de tilbake med et brak i 2001.

21. Warp RidersKompromissløs rock full av lidenskap, sjel og glede, hvor instinkt og følelser er det viktigste. Kåret til et av landets mest lovende band av Pyro på P3, og de har turnert i Danmark og Tyskland.

22. DJ Dalton (Lambsbread sound)/ DJ FatosTo DJ-er som aldri har spilt sammen, men har til felles at begge har stor kjærlighet til dancehall og bass.

28. WarlocksWarlocks-sounden er hardt og kompromissløst fra tiden før rapmusikken fant veien inn i popverdenen. Fra midten av 90-tallet og 10–15 år fremover turnerte gutta landet flere ganger på egen hånd og viste frem hip hop i sin originale form med dans, graffiti og rapmusikk

29. The DogsTredjealbumet deres «Black Chameleon Prayer» ble belønnet med terningkast 5 over hele landet og nominert til Spellemann i klassen rock. I tillegg rakk bandet å spille tett oppimot 100 spillejobber over hele Norge.

Besøk Familien Facebook- side for mer informasjon

Fru Lundgreen

Januar

16. MEEREt alternativt poporkester som består av åtte musikere fra Hedmark. De startet som duo allerede i 2008, og har siden da utvikla seg til et sterkt og eklektisk kollektiv. De kaller musikken sin progpop, og låner elementer fra klassisk, rock og folk.

16. FernSeks glade gutter som spiller en blanding av indierock, poprock, artsrock, folk og diskorock. Målet er å skape god stemning og god musikk for dem som vil.

Brukbar/Blæst

Januar

15. Reggie Got Beats + Mathias Stubø DJ-setDiskorama Records presenterer Reggie Got Beats og Mathias Stubø. Bak navnet Reggie Got Beats finner vi produsent, DJ og trommeslager Egil Reistadbakk. Denne kvelden får den Trondheimsbaserte DJ-en selskap av Mathias Stubø, bedre kjent som Proviant Audio, som tar turen fra Tønsberg for å bidra til et levende dansegulv i Trondheim.

16. A-Laget, etterfest: DJ Boge og DJ GirsonA-Laget, som slapp den fjerde delen av mikstape-serien «Nokke Feita» våren 2015, kjører på med både konsert og klubb denne lørdagen. Store P, Vågard, Girson og DJ Boge har også med seg DJ Girson, så stemningen på dansegulvet bør være i gode hender.

22. Ondt Blod og Barren WombOndt Blod og Barren Womg spiller dobbeltkonsert. Punkbandet Ondt Blod fra Kirkenes er hyperaktuelle med sitt debutalbum «Finnmark» som slippes 18. januar. Den trondheimsbaserte støyrock-duoen Barren Womg slapp sitt andre album i november.

23. Fette Najs med DJ JoddskiMed albumet «Bygdedyret» og dokumentarfilmen «Den vanskelige tida» fikk Joddski litt av et comeback i fjor høst. Travel eller ei, Joddski lager «fæst» som bare en nordlending kan med sitt klubbkonsept Fette Najs.

Februar

12. Just Blaze

Den amerikanske musikkprodusenten Justin Smith, bedre kjent som Just Blaze, har blant annet har produsert for Jay-Z, Eminiem, Fabolous og Rihanna.

13. DJ Faia + Emil i LønnebergetFaia har spilt på de fleste Osloklubber, både store og små. Hun er jevnlig på gigs i Norges store byer, og opptrer på house- og technoklubber rundt om i Europa.

17. Seinabo Sey Svenske Seinabo Sey slo brått igjennom med debutsingelen «Younger» i 2013, ei låt mange nordmenn ble gjort oppmerksomme på gjennom Kygo sin remiks. Debutalbumet «Pretend» kom i oktober, og selv definerer hun musikken sin som «noir-pop», en blanding av klassisk soul og moderne r&b.

19. Beezewax + Drifts (UK) + Youth Pictures of Florence Henderson

Trippelkonsert med Beezewax og Drifts (UK) og Youth Pictures of Florence Henderson.

25. 50/50 med The Alfresco Flavour

Trondheimstrioen spiller jovial psychgarasjrock.

29. Zu

Zu er et eksperimentelt band fra Italia og har siden oppstarten i 1997 gitt ut 15 album. Fra sommeren 2015 har den Trondheimsbaserte trommisen Tomas Järmyr vært en del av den instrumentelle trioen som sammen skaper et særegent uttrykk preget av sjangre som math rock, metal, jazz core, støy og elektronika

Her kan du se programmet på Brukbar Blæsts hjemmeside

Moskus

Januar

20. YellowTrondheimsbandet med Marius Bang Schanche, Thomas Brosveet, John-Anders Johansen, Lars Hyldmo og John Arne H. Tømmervold har bluesen i bunn, riff fra rocken og en puls fra 60- og 70-tallet.

25. Israel Nash GripkaIsrael Nash Gripka og band befinner seg i americana- og rockeverdenen og er aktuelle med albumet «Israel Nash’s Silver Season» som ble sluppet i oktober. Musikeren er født i Aurora i Missouri, og fra scenen deler han historier og refleksjoner om sin bakgrunn til en blanding av rock, country og gospel.

(Konserten holders på Yacht Club Royal Garden).

Februar

03. Les CasanovasEn ung, frisk jazztrio bestående av Karl Hjalmar Nyberg (saks/klarinett), Martin Lie Svendsen (bass) og Henrik Lødøen (trommer) blander det elektroniske og det akustiske sammen i popinspirerte komposisjoner .

04. Trondheim Calling klubbdagSamarbeid med Trondheim Calling.

11. Rod PicottSangeren/låtskriveren fra Nashville har gitt ut to kritikerroste album i løpet av de to siste årene. Nå er han ute på europaturné.

17. Tom RusellDen amerikanske historiefortelleren og singer/songwriteren som spiller folk og country har vært aktiv i musikklivet i 40 år. Musikeren, som nylig ga ut albumet «The Rose Of Roscrae», vil holde en akustisk konsert på Moskus denne kvelden.(Utsolgt)

23. Bjørn Vidar Sollie Quintet feat. Seamus BlakeJazzmusikeren Bjørn Vidar Sollie, som de siste årene har bodd i New York, har med seg sin Quintet og saksofonist Seamus Blake på turne.

Her er Moskus konsertoversikt

Ila Brandstasjon

Januar

14. Susanne ArayaSanger/ låtskriver med musikk som har innflytelse fra bla. Tracy Chapman. Susanne har en jordnær vokal og gitar og spiller for det meste egen musikk.

16. Svein Grostad BandGrostad har vært med i band som Hardline, Valhalla, Scarecrows, Haze of Hendrix og Clearwaters. Bandet består av Svein Grostad på gitar og vokal, Jomar Johansen på bass og Bård Petter Hovig på trommer.

21. Johan JørgensenJohan Jørgensen gir ut debutalbumet «Hvis blikk kunne drepe" i januar og skal spille på Ila Brannstasjon for å feire dette. Musikken er en blanding av vise og pop med norske tekster.

22. Bernt SmestadI form av sin andre EP-utgivelse har sangeren/låtskriveren Bernt funnet noe særegent i sin countrypop innpakning.

28. Vebjørn MamenVebjørn Mamen tar med kassegitar og hjemmesnekra låter og med seg på laget har han Håkon Brunborg Kjenstad på bratsj og koring. Sammen skaper de et åpent musikalsk univers med inspirasjon hentet fra mange ulike steder.

29. KongSverreKongSverre har spilt på en rekke festivaler i årenes løp: Slottsfjell, Numusic, Insomnia, Øya, Musikkfest Oslo m.m. Han spiller nytt og gammelt akustisk materiale.

Februar

06. BløderhjerteMusikere fra Trondheim, med musikalske preferanser spredd over forrige århundrets siste halvdel. Bløderhjertes musikere er Kjetil Bye, Ole Solbakken, Tom Kristian Bardal og Monica Ruud.

13. Jonas BrekkeBrekke tar inspirasjon i americana-landskapet, og med repertoar fra flere sjangere blir det en variert musikalsk aften.

27. Jørgen DretvikMed rå trøndervokal og rytmisk kassegitar står Jørgen Dretvik på scenen med ærlig, naken, inspirerende og til tider provoserende visepunk. Med bakgrunn i både punk, rock og visesang har han en tilstedeværelse på scenen som bergtar de fleste.

Dokkhuset

Januar

16. Tangueros del NorteBle et band  i 2003, og er det første av sitt slag i Norge. Orkesteret holdt en rekke egne konserter og deltok på ulike arrangementer og festivaler. Blant annet deltok de på Kjempesjansen og Godt Musikkår på NRK og spilte på Olavsfestdagene.

17. FEN (Far East Network)FEN er en kvartett bestående av musikere fra ulike deler av Asia. FEN ble initiert av Otomo Yoshihide og dukket opp først i 2008 på MIMI Festival i Marseille, Frankrike. Etter sin debut har FEN siden utført omfattende i hele Europa og over hele Asia.

23. Thomas Strønen- ‘Time is a blind guide’Time is A blind Guide kombinerer en stryketrio (cello, bass, fiolin) med en pianotrio i en kammermusikalsk drakt.

Februar

13. Håkon Kornstad Ensemble - Tenor battleMusikerne i Kornstad Ensemble har sin bakgrunn i jazz, folkemusikk og klassisk musikk . De har jobbet intensivt med å improvisere og musikken vakker og leken på samme tid. Fire år har gått siden de møttes for første gang som en gruppe og har holdt konserter over hele Norge.

14. Knut Lauritzen Big Band- Kanadiske KlangerKonserten inngår i Dokkhusets serie med "Roots-konserter" som løfter fram viktige komposisjoner fra den amerikanske storbandtradisjonen. Knut Lauritzen Big Band presenterer som vanlig låter arrangert av noen av jazzens mest betydningsfulle storbandarrangører.

Oversikt over Dokkhusets program finner du her.

Antikvariatet

Januar

13. Trond TrudvangTrond har gitt ut tre album – «Trond Trudvang» i 2010, «Gode sko» i 2012 og «Sola i ryggen» i september 2015. Fra albumene har han hatt radiolisting på 4 låter i NRK P1 - i til sammen 50 uker.

16 og 17. Siv Trine Haldaas og Per Olaf Green spiller Edith PiafHaldaas og Green har skapt en rørende og intens kabaret om legenden Edith Piafs liv og musikk. I en timeslang forestilling får vi beretningen om Piaf, og en opplevelse av hva hennes sanger og formidling handlet om.

23. Johan JørgensenJohan Jørgensen gir ut sitt debutalbum i januar og vil dele dette også med Antikvariatets publikum. Musikken er en blanding av vise og pop med norske tekster.

29. Assa MatusseAfrojazzsangeren er fra Mosambik og har sunget fra ung alder. Hun hørte på faren spille akustiske afrikanske sanger som liten, og har latt seg inspirere av dette. For tiden er hun ferdig med musikken til sin første CD som hun venter på produsere.

Februar

05. Yo MamaSpiller en blanding av sine egne låter og nye arrangementer på gamle gode hits.

07. Ti Mordballader og Én om KjærlighetRasmus og bandet har laget ny musikk til vanvittige, rørende, burleske, groteske og morsomme skillingsviser, hentet frem fra spesialsamlingene ved NTNU Gunnerusbiblioteket.

17. Dylan på NordnorskMed akustiske duetter og egne nordnorske gjendiktninger av Bob Dylans poesi, har Johan Aarstein og Ida Løvheim begeistra både publikum og anmeldere den senere tiden.

21. Gunnhild HasundSianger/låtskriver som gjerne vil berøre publikum med sangane sine. Hun ga ut ep'en "Kaleidoscopic View" i 2013. På konserten vil du få høre gode gamle låter blandet med heit nye uframførte låter.

Her finner du Antikvariatets konsertoversikt.

Byscenen

Januar

30. Luftforsvarets musikkorpsKonserten er et samarbeid mellom korpset og Trondheim kommunale musikk- og kulturskole. På repertoaret står blant annet Romanse for fiolin av Johan Svendsen, en ragtime for piano og korps, og Marimbakonsert, dobbeltkonsert for horn og et vokalensemble med solister.

Februar

12. Farmers MarketMusikalsk sølvbryllup med dertil tilhørende omflakkende virksomhet basert på det siste kvarte århundrets viderverdigheter!Bandet vil uvørent øse ut av sitt mangslungne arkiv med raus hånd, så vel som å presentere nye melodisk-rytmiske rariteter med egen signatur.

24. - 25. LissieHennes nye album, «My Wild West», innspilt i Nashville med produsent Bill Reynolds (Band of Horses), kommer ut 12. februar, så det blir med et rykende ferskt album i bagasjen hun nå legger turen til Norge på nytt.

27. Imperal State ElectricDen svenske kvartetten har etablert seg som en av Europas fremste rockeband.  Nå, med deres siste album «Honk Machine» hever Imperial State Electric innsatsen, raffineringen og redefinerer seg selv.

Her kan du finne ut mer om Byscenens arrangemnter.

Warp Riders fra Halden kommer for å spille på Familien 21. januar Foto: Pressebilde
Karpe Diem skal spille på Studentersamfundet 6. februar Foto: Poppe, Cornelius
DJ Girson spiller på etterfest på Brukbar/Blæst 16. januar sammen med DJ Boge Foto: DJ Girson Facebook
Durivill og Momentum skal spille på Fru Lundgren 8. januar Foto: Durivill Facebook
Silja Sol spiller på Studentersamfundet 26. februar Foto: Pressebilde