Arve Tellefsen var ikke til stede i salen da han ble tildelt Hedersprisen under Spellemannsprisen lørdag kveld. Han hadde dratt hjem.

- Grunnen til at jeg gikk var at jeg følte jeg ikke hadde noe mer der å gjøre – og så måtte jeg hjem og forberede meg til en viktig konsert jeg skulle ha morgenen etter, sier Tellefsen til NRK

Det var først flere timer etter at han hadde fått prisen at Tellefsen oppdaget tildelingen.

-  Etter jeg hadde lagt meg så begynte telefonen å ringe. Så jeg sjekket telefonen midt på natta og da skjønte jeg at jeg hadde fått en pris, forteller han.

Han forteller til NRK at han er smigret over å motta prisen. Men han har ennå ikke rukket å se TV-sendingen.

- Et av de verste tv-showene i historien

Adresseavisens kommentator Terje Eidsvåg synes hele Spellemann-showet ble en pinlig affære. «Forsøket på å gjøre prisen yngre og mer kommersiell ga et av de verste tv-showene i Spellemannprisens historie.», skriver han. Les hele kommentaren hans her.

Styreleder i Spellemann, Larry Bringsjord beklaget til Arve Tellefsen da de møtte hverandre i radiostudio hos Kulturnytt i NRK på mandag.

- Jeg vil på beklage på vegne av Spellemann at du ikke fikk beskjed. Det skulle være hemmelig og en overraskelse, men det ble kanskje litt for hemmelig, sier Bringsjord til prisvinneren.

Pinlig pause: Tommy Tee og Åse Kleveland skulle dele ut hedersprisen men Arve Tellefsen hadde allrede forlatt Sentrum Scene, i et av de verste tv-showene i prisens historie, ifølge vår kommentator. Foto: Pedersen, Terje, NTB scanpix