BAYONETTA 2

Nintendo Wii U

Aldersgrense: 18 år

Det kan ikke være lett å være Nintendo i generasjonen etter Wii. For etter å lansert en av verdenshistoriens mest suksessfulle spillkonsoller så satset de alt på etterfølgeren Wii U - en konsoll som de færreste vet eksisterer og enda færre eier. Men nok om det. Nintendos problemer med å markedsføre Wii U er strengt tatt deres egen hodepine.

«Bayonetta 2» er et spill som bruker nøyaktig de samme triksene som forgjengeren. Og takk og lov for det. For «Bayonetta» (2010) regnes ikke bare av undertegnede som tidenes beste action-spill, men også et samlet globlat kritikerkorps. Kun «Ninja Gaiden Black» og «Devil May Cry 3» kommer i nærheten av de samme kriteriene og kvalitetene du finner her.

«Bayonetta 2» er et overflødighetshorn av farger, musikk og visuelle intrykk. Som spill er det nærmest unikt i sin tilnærming til redskaper du har til rådighet for å skape kaos i et eventyrunivers ulikt alle andre.

«Bayonetta 2» er en klar sekser på terningen. Ingen tvil om det. Men hvor mange får gleden av å spille det? Neppe særlig mange med tanke på eksklusiviteten her. Men Segas tap ( de lanserte det første spillet på både PS3 og Xbox 360) er Nintendos vinning.