I midten av juni ble det kjent at kafeen Ila Brainnstasjon i Ila gikk en usikker fremtid i møte. I tre år er møteplassen blitt drevet at en vennegjeng fra Trondheim. Men nå følte driverne at de hadde oppnådd det de ønsket i det lille, vindskeive kafélokalet.

- Vi som har drevet med Ila Brainnstasjon har andre planer, og derfor velger vi å slutte nå. Men vi vil svært gjerne at noen tar over selskapet og fortsetter kafédriften, sa styreleder Øystein Digre i juni.

- 20 interessenter

Budskapet bekymret mang en Ila-beboer. Hva hvis ingen ville overta? Heldigvis for kaffe- og øltørste vesttrondhjemmere falt Digres oppfordringen i god jord. Rett etter at adressa.no-artikkelen ble publisert, strømmet forespørslene inn .

- Vi fikk sikkert 20 interessenter den første dagen, sier en entusiastisk daglig leder Tarjei Skatvoldsmyr ved Ila Brainnstasjon.

- Endeløs festival

Ila Brainnstasjon var et kjærkomment tilskudd til bydelen da den overtok lokalene etter Kafé Filter i august 2011. Siden har kafeen opparbeidet et solid rykte både som lokalt vannhull, men også som et sted som trekker publikum fra hele byen.

- Det har vært en endeløs festival i tre år. Det blir vemodig å slutte, sa Digre da han annonserte at han og vennene nå trakk seg tilbake.

Kafékollektivet er positive til at eventuelle arvtakere fortsetter under navnet Ila Brainnstasjon og at konseptet blir videreført.

- Ferie i to uker

Interessen fra potensielle, nye kafédrivere var ikke bare et blaff. Den har vedvart.

- Etter de første rundt 20 forespørslene, har det kommet omtrent én om dagen, anslår daglig leder Skatvoldsmyr.

Han forteller at nåværende eiere ennå ikke har tatt stilling til hvem som eventuelt skal overta.

- Nå tar vi to uker ferie, så skal vi se på kandidatene i starten av august. Vi er helt sikre på at vi kommer til å finne noen som kan driver videre, sier Skatvoldsmyr.

Alarmene varsler altså ikke full utrykning. Alt tyder på at Brainnstasjonen kan fortsette å slukke tørsten til sine kunder en god stund til.