Det ble tidlig klart at det ikke skulle være lov å kjede seg i Olavshallen onsdag kveld. Først ristet stortromma tak i oss allerede før sceneteppet gikk opp. Så kjente vi varmen fra pyroen så godt at den må ha ertet øyenbrynene til de på første rad, før en velvoksen storskjerm og et scenerigg vi ikke kan huske å ha sett i Olavshallen ga oss små områder av gåsehud allerede før sangen var i gang.

Gjemte seg bak maske

En sang som skulle vise seg å bli den store attraksjonen i et over to timer langt spektakulært og effektfullt musikkshow. Åge Sten Nilsen gjemte seg først bak en skremmende stiv Freddie Mercury-maske, før han viste ansikt og ikke minst enda mer stemme. Han låt sterk og klar fra første tone, selv om han i starten også måtte konkurrere med et slagverk som var skrudd litt vel gavmildt.

Det gikk seg til, og Sten Nilsen og co. delte etter hvert sjenerøst på oppmerksomheten med både store og noen litt yngre gjestesangtalenter. Inngangen til «Only The Good Die Young», med referanse til da samme ensemble sto på scenen i Tønsberg kvelden 22. juli ble rørende, og noe å huske før pausen. Ikke minst for oss trøndere i salen, med ni sangtalenter herfra, anført av Are Hembre (19) og Celine Helgemo (16), på scenen. Begge både ser og høres eldre ut.

Duett med Inderhaug

Vår egen Eir Inderhaug (40) løftet «Barcelona», før hovedpersonen dro Freddie Mercurys ofte androgyne stil enda lengre i «I Want To Break Free», med høye hæler og en sort kjole som stoppet over lårene. Det ble det humrende høydepunktet i et show som vekslet fint mellom dans, solosang og ett hundre prosent power fra over 20 artister, selv om balladepartiene raskt fikk litt mye juling.

Henrik Fuglem (12) imponerte alle, og vi håper Rosenborg-personlighetene i salen fikk med seg «We Are The Champions» som nest siste låt. «The Show Must Go On 2» kan også ses torsdag, fredag, på lørdag og 24., 25, og 26. mai. Om du ikke får magesår av kraftig og flerstemt sang skulle det være en sikker investering for god underholdning.

Alle showene er utsolgt.

Anmeldt av VEGARD SMEVOLL

Østfolds egen Freddie: Åge Sten «Glam» Nilsen mangler barten, men står ikke altfor mye tilbake for Queen-legenden Freddie Mercury i stemme og scenegnist. Foto: jens petter søraa