Difference, med Tore Johansen i spissen, Hans Bollandsås og Ida Jenshus opptrer alle under Ut-Awards 28. januar.

Ut-Awards handler ikke bare om priser, mellom slagene vil publikum underholdes av et knippe trønderske artister som representerer både fortid, nåtid og framtid i trøndersk pop og rock.

Fortiden først - hvem er bedre egnet til å minne oss om at Trondheim hadde bra band også før DumDum Boys, enn gjengen som laget det mange mener er tidenes beste trønderske poplåt – nemlig «Tree of Love»?

Kjøp billetter til Ut-Awards her

Det spesielle med denne Difference-opptredenen, er en samproduksjon med Rockheim, er at alle sju medlemmenes fra bandets mest aktive tid på 60- og 70-tallet er med. Kjernen med Johansen, Ivar Gafseth (orgel) og Erling Mylius (bass) er selvsagt på plass, på Ut-Awards får de også med seg Knut Solem (trommer), Stein Olsen, Arne Jacobsen og Snorre Tømmerås (alle på gitar). Opptredenen er imidlertid ikke første gang de står på scenen sammen etter storhetstiden.

–Dersom du legger sammen alderen på oss og alle de andre som spiller, står vel vi for halvparten. Men det blir stas, mener vokalist Tore Johansen, som lover at bandet kommer til å spille sin mest kjente låt.

Ida føler støtten

Det er likevel den nye generasjonen trønderske artister som utgjør hovedvekten i showet fredag 28. januar, som ledes av Thomas Seltzer og Marie Komissar med hjelp fra Rachel Nordtømme og Tina Wulf. Blant dem Ida Jenshus, som fikk mye oppmerksomhet og strålende kritikker for sitt andre album «No Guarantees». Hun er også nominert i den særdeles gjeve kategorien «Årets trønderske artist», der hun konkurrerer med veteraner som Motorpsycho og Hans Rotmo.

–Veldig stas, det er jo et celebert lag! Etter jeg flyttet til Trondheim har jeg i det hele tatt kjent en veldig sterk backup herfra, jeg merker at folk har trua på meg. Det gir meg inspirasjon og energi, jeg hadde ikke klart alt alene, hevder Jenshus.

Årets mest lovende

I løpet av showet spiller spiler også de lovende trondheimsbandene 22 og Pelbo, som begge ga ut debutalbum til svært gode kritikker i løpet av 2010. Hans Bollandsås, vinneren av «X Factor» på TV2, kommer også, det samme gjør Moving Oos. Per Bortens band blir også kveldens «husband» under den tradisjonelle hitparaden, der en rekke gjestevokalister tolker noen av låtene som preget 2010.

Ut-Awards byr også på en opptreden fra Trondheim popkonger, Tre Små Kinesere, som gjorde et bra comeback på plate og scene i fjor.

Slutten på showet betyr heller ikke slutten på konsertene. På nachspielet etter showet spiller nemlig alle de tre kandidatene til «Årets mest lovende band»-prisen: Roll-X-Side, Departure og Your Headlights Are On spiller på Klubben, mens DJ Captain Charisma sørger for dansingen.

De gamle er eldst: De så gamle ut allerede tidlig i karrieren, men holder seg forbausende godt. Under Ut-Awards framfører Difference sin store 60-tallshit «Tree of Love»-
Difference, med Tore Johansen i spissen, Hans Bollandsås og Ida Jenshus opptrer alle under Ut-Awards 28. januar.
Tubasuksess: Pelbo markerte seg kraftig med sin platedebut i 2010, og innleder 2011 med å spille på Ut-Awards. Foto: MARIUS SUNDE TVINNEREIM