Sørstatstoget rullet inn da The South entret Byscenen lørdag kveld. Forventningene til bandets neste album ble store etter at den første singlen, den myke smygeren «Can't Find My Way Home» ble sluppet sist uke. De ble ikke mindre da Alexander Pettersen & Co holdt sin første konsert på en god stund i hjembyen.

LES FLERE ANMELDELSER FRA TRONDHEIM CALLING HER

Det seks manns store bandet har tatt syvmilsteg siden sist. Borte er den snille og litt ansiktsløse countryen, nå var det full guffe fra første anslag på gitarene. Gliset til trommeslager Stian Lundberg var på plass fra samme sekund. Det holdt seg der - og smittet over på publikum.

The South anno 2012 står for klassisk sørstatsrock, som hos Allman Brothers. De er intenst samspilte og spilte med hjertet utenfor skjorta gjennom hele minikonserten. Den nyss utgitte singlen var strengt tatt ikke noe høydepunkt på scenen, og kanskje kunne en savne enda flere nyanser i arrangement og lydbilde - en varmere gitartone i partier - for eksempel. Det er mulig det lyden denne kvelden tok knekken på noen nyanser, og at bandet vil nok stå for et mer dynamisk sett når de spiller i vanlig konsertlengde.

Uansett var dette et gledestrålende energikick, med avslutningslåten «I'll Be The One» som et stort høydepunkt.

Sørstatsrock med trøkk: Alexander Pettersen & Co har utviklet seg stort siden albumdebuten for tre år siden. Foto: Foto: MARIUS SUNDE TVINNEREIM
Foto: Foto: MARIUS SUNDE TVINNEREIM