- Det er kjempemorsomt å bli nominert, men er ikke Utawards for ungdommer? Jeg driver med barnekultur, sier Rasmus Rohde.

I 2011 har han vært utøvende fylkeskunstner for Sør-Trøndelag, han har hanket inn sin andre spellemannspris – og med Verdens Beste Stasjon har han profesjonalisert det med å lage kultur for barn.

- Jeg driver Stasjonen sammen med kona mi, og det har vært en viktig forandring. Vi ønsker å lage barnekultur med kvalitet i, hva nå enn det er. Nå har vi fått en konkret plass å være, sier Rohde.

Det har også blitt mange konserter med Verdens Beste Band.

Spilte for kongeparet

- Jeg merker at flere og flere unger kan tekstene, det er gøy. Vi har spilt mest i Trøndelag, men også i Nord-Norge og et par ganger i Oslo, blant annet for kongen og dronninga, sier Rohde, som kaller bandet en «trøndelagsgreie».

Les også: Flere nyheter om Ut-Awards

- Å få bandet ut av Midt-Norge er et større prosjekt, det er en jobb å gjøre. Hvis man vil det da.

Ny plate underveis

I 2012 skal Rohde gi ut sin tredje plate. Han skal skrive musikk som skal settes opp i Rock City i Namsos. Han skal lage musikk til en ny sesong med Kosinus. Han skal sette opp stykket «Eplene i messehagen». Han skal ut og spille konserter og han skal arrangere forestillinger på Stasjonen. Sånn bare for å ha noe å starte med.

- Bandet er det kommersielle prosjektet, så prøver jeg å lage smalere ting i tillegg. Platen kommer i oktober, november, såfremt cd-formatet ennå finnes da.

Rasmus Rohde trodde Ut-Awards var bare for ungdommen, men arbeidet hans med barnekultur har gitt ham nominasjon i kategorien for "Årets Kulturpersonlighet" på Ut-Awards 2011. Foto: Mari Vold