Riktignok er det mest tull, men jazzvokalist Eldbjørg Raknes inviterte sin motstander museumsdirektør Pontus Kyander til brytekamp om tittelen, via sin facebookprofil i går ettermiddag. De er begge nominerte i kategorien Årets kulturpersonlighet, sammen med skuespiller og regissør Øyvind Brandtzæg.

Stem på dine favoritter her.

«Eldbjørg Raknes, jag håper du får utnevnelsen, du är en sällsynt, äkta person!!» skrev Kyander på Raknes' status. Hennes respons var: «Takk for det Pontus Kyander - vi får ta ein brytekamp på torget, ja».

Direktøren ved Trondheim kunstmuseum virket positiv til utfordringen, og svarte: «Det blir morsomt - hvis været tillater og trikåene holder!».

Skal avgjøres

Pontus Kyander kan verken bekrefte eller avkrefte at brytekampen skal gjennomføres, men sier at det i så fall blir en vennskapelig kamp, iført trikoter.

– Men da trenger vi et publikum, legger han til.

Eldbjørg Raknes sier seg enig: – Hele Torvet fullt.

Grunnen til at det ble snakk om brytekamp er, ifølge Raknes, fordi de ikke klarte å bli enige om hvem av hverandre de skulle stemme på. Hun vil ikke avfeie bryteplanene med det første.

– Vi er begge bråkebøtter, så det hadde vært morsomt. Først må det planlegges. Vi må finne helt riktig tidspunkt, sier hun.

I løpet av 2012 har det stormet rundt begge kandidatene. I desember trakk Raknes seg som fagutvalgsmedlem i Kulturrådet halvveis ut i toårsperioden hun var inne i, etter mange kritiske saker fra Dagladet, som omhandlet inhabilitetsproblematikk i Kulturrådet.

Kyander, på sin side, skapte heftig debatt da han på Trondheim kunstmuseums facebookside skrev at et nasjonalflagg aldri vil vaie fra museumsbygningen mens han er direktør.

Setter pris på prisen

Ingen av dem har noe vondt å si om hverandre. Heller ikke om sin siste konkurrent, Øyvind Brandtzæg.

– Han er strålende. Det er bra at han har holdt seg i Trondheim, mener Raknes.

Hun syns det er veldig hyggelig å bli nominert. Kyander er av samme oppfatning. Han er stolt av alle på Trondheim kunstmuseum og det de har klart å realisere.

– Nå har vi nådd toppen av flaggstanga, sier han.

- Han er strålende, sier Eldbjørg Raknes om skuespiller og regissør Øyvind Brandtzæg, som også er nominert i kategorien Årets kulturpersonlighet.