Se Ut-Awards direkte på adressa.no klokken 18.30-20.00 her.

Sammen med Shitrich, Astrid Smeplass og Conor Patrick skal Jektvik bidra til å feire det beste av det beste av midtnorsk kultur fra året som gikk – i den 13. utgaven av Ut-Awards.

Jektvik vant i fjor kategorien Årets mest lovende artist. I år har han tatt et steg opp, og er sammen med Margaret Berger og The South nominert til Årets trønderske artist.

- Det er fantastisk artig! Jeg er veldig glad og skryter av det hele tiden, sier han.

Fredag gir Jektvik ut sin andre plate, «No som ailt e bra», som ifølge artisten tar for seg utfordringene i kjærlighetslivet.

Fremfører Åge-sangen

Han har allerede fått en del oppmerksomhet for singelen «Rampa (Cola’n her)», som handler om da han som ung trubadur sølte cola på Åges gitarbag backstage på Rampa i Hommelvik.

Tirsdag leste han på adressa.no at Åge syntes sangen var fantastisk, og at han skulle komme med et motsvar, med den egentlige historien.

- Det er ikke hver dag man inspirerer Åge til å skrive en sang. Nå har jeg stelt meg, ler Jektvik, som skal fremføre låta med fullt band på Rockheim i kveld.

I tillegg til Jektvik skal også årets nominerte i mest lovende-kategorien opptre: Shitrich, Astrid Smeplass og Conor Patrick & The Shooting Tsar Orchestra.

Mange trønderpriser

- Vår profil er at du skal kunne forvente å se det neste årets store artister på Ut-Awards, sier kulturredaktør Stian Wallum, og minner om prisutdelingens stolteste øyeblikk: da DumDum Boys ble gjenforent under Ut-Awards i Arbeiderforeningen i 2002.

Det er åpenbart at trønderne har gjort seg bemerket på mange områder det siste året; hele 16 av de 24 prisene som skal deles ut i år er lokale. Det er flere enn noen gang før.

Særlig spenning er det knyttet til prisen for Årets kulturpersonlighet, der skuespiller Marianne Meløy, musiker Kristoffer Lo og sjefdirigent for Trondheim Symfoniorkester Krzysztof Urbanski konkurrerer om å vinne.

- Jeg er glad for at min og TSOs innsats blir lagt merke til. Det betyr mye, jeg føler meg takknemlig og privilegert. Jeg håper oppmerksomhet i media kan gjøre folk nysgjerrige på å oppsøke symfonisk musikk, sier Urbanski.

Hedrer midtnorsk kulturliv

Ut-Awards er en todelt prosess der Adresseavisens kulturredaksjon har nominert innen 24 ulike kategorier, mens leserne har stemt frem vinnerne.

Dette er den 39. leseravstemmingen siden startet i 1975. Også i år har publikum stemt på nett og mobil i tusentall.

- Sammen med leserne våre ønsker vi å peke ut det aller beste fra året som gikk. Gjennom å hedre kulturen på den måten, forsterker vi de gode sidene ved kultur- og utelivet, sier Wallum, som skal lede prisutdelingen.

Tidligere har Ut-Awards vært arrangert på en rekke ulike scener i byen. I fjor ble det kun arrangert en lukket prisutdeling på Trøndelag Teater.

- I år tar vi det litt opp igjen ved å holde en ordentlig fest for alle de nominerte, sier Wallum, og legger til at redaksjonen er i tankeboksen i forhold til å lage et nytt og større åpent publikumsarrangement til neste år.

- Vi har ambisjoner om å få det til, sier han.

Se Ut-Awards direkte på adressa.no klokken 18.30-20.00.