- Vi gikk for det enkle og tydelige, ler Minervini – ettersom hans bistro i Munkegata får navnet le Bistro.

- Vi funderte på om det går an å tenke så enkelt, det blir litt som å åpne en restaurant og kalle den Restauranten. Men vi var i samme prosess da vi skulle åpne en pizzeria, og endte med navnet una Pizzeria. Og det har absolutt fungert greit, oppsummerer Michael Minervini.

Forsiktig endring av lokalet

Han viser oss rundt i lokalene som før huset baren / kafeen Bari og som altså nå snart er bistroen le Bistro. Torsdag åpner stedet for kveldsservering, lørdag blir første dag med lunsjservering. Det er rotete som det skal være noen dager før åpning, men overraskende mye er på plass. Så er det da heller ikke gjort betydelige endringer. Det er flere sitteplasser, men bare lave stoler barkrakkene og ståplassene er borte.

- Vi ønsket oss mer spisende gjester, mindre bar og kafé-preg. Men samtidig skal dette være et ujålete sted, som en klassisk fransk bistro er, sier Minervini.

Helt klassisk fransk

Det satses på lunsjretter med quiche og croques, middagsretter som piggvar, entrecôte med bearnés, boef bourguignon, og selvsagt østers. Gode oster. Klassisk fransk bistromat, med hovedsatsing på viner fra Burgund, Rhone og Bordeaux.

Kjøkkensjef Rune Ehlie vil ha ansvar for kjøkkenet i samarbeid med konsertkjøkkensjef Espen Aunas, mens Steffen Kolstad fra Credo er restaurantsjef.

Mer storbypreg

Le Bistro er ikke den eneste nye restauranten som åpner i vår, konkurransesituasjonen er tilspisset, også i Midtbyen dukker det opp mange nye steder. Minervini og hans gjeng har allerede Frati og ølpuben Øx i samme nabolag, og gleder seg over også de andre nyetableringene i området.

- Vi merker godt at også interessen øker. Før var Trondheim en by der alt skjedde i helgene, så var byen var nærmeste død i ukedagene. Dette har endret seg radikalt de siste årene. Trondheim har fått mer preg av storby, mener Michael Minervini.

Ny stil: Michael Minervini har en rekke spsiesteder med italiensk profil. Le Bistro er helfransk. Foto: jens petter søraa