- Mange har etterlyst dette, sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts.

Festivalen går over to dager på den nye arenaen på E.C. Dahls-tomta. Danske Volbeat er hovednavnet lørdag, Iron Maiden på søndag.

I tillegg til bandene Kvelertak, Killswitch Engage, Skambankt, Hellbillies, Honningbarna og Lillasyster, vil det dukke opp flere navn på plakaten – blant annet er ikke det nest største navnet lørdag offentliggjort ennå.

- Det er mange som har lyst til å oppleve Iron Maiden, men som ikke føler behov for å være på hele festivalen?

Legges ut onsdag

- Ja, mange har spurt oss om endagerspass. Og det er nok flest Iron Maiden-fans av dem. Men det er også veldig mange som bare er interessert i dagen med Volbeat, sier Stein Vanebo.

Onsdag klokka 10.00 legges det ut tusen billetter til hver av dagene. Vi begrenser det til det antallet foreløpig, sier Vanebo. Prisen for endagerspass vil være kr 1150 lørdag og 1350,- søndag. Prisforskjellen er begrunnet i at festivalen fortsatt mangler et hovednavn lørdag.

LES OGSÅ: Iron Maiden kommer tilbake til Trondheim

Langt foran kalkulert salg

- Vi hadde opprinnelig meldt at vi skulle vurdere salg av endagerspass 1. februar, ut fra en kalkyle om at vi da ville ha rundet 10.000 solgte todagerspass. Allerede nå lørdag hadde vi 12.000 solgte todagerspass, derfor tar vi dette før jul, sier Vanebo.

– Det er plass til 18.000 hver dag, og vi ville ikke risikere at alle todagers pass var utsolgt før det ble adgang til å kjøpe enkeltdager.

Det er begrenset oppad til tusen pass hver dag foreløpig, men Trondheim Concerts vil ta en ny vurdering på fordelingen av pass 1. februar.