I kveld kan du få med deg Adresseavisens arrangement Ut-Awards live på adressa. no, som kårer det beste fjorårets kultur- og uteliv hadde å by på. Her blir alle vinnerne og underholdning tilgjengelig for seerne, i liveshowet som sendes fra Rockheim og varer fra klokken 18.30 til 20.00.

– Jeg håper på en fantastisk kveld for de nominerte og for seerne på adressa.no. De nominerte er de beste folkene fra kultur- og utelivet i fjor og en hyllest av nettopp dem føles veldig givende, sier Stian Wallum, kulturredaktør i Adresseavisen.

5000 stemmer

Ut-Awards arrangeres for 14. gang i år, men avisen har arrangert leseravstemninger i over 40 år. Over 5000 personer har stemt frem de som vinner i kveld.

– Stemmetallene viser at det fremdeles er stor interesse for denne prisen, påpeker Wallum.

Den kanskje aller gjeveste prisen, Årets kulturpersonlighet, er det musiker Skjalg Raaen, skuespiller Mads Bones og Cirka Teater som kjemper om.

Se Adressas reporter Mari Svenning besøke de nominerte her.

Hemmelig til siste slutt

Hvem som står for kveldens underholdning vil ikke kulturredaktøren ut med ennå.

– Artistene som skal opptre i kveld er hemmelig, men jeg kan allerede nå røpe at en av mine store favoritter i trøndersk musikkliv, Ola Kvernberg, er blant dem som skal hylle de nominerte og vinnerne. Dette bør alle som er interessert i kultur i Midt-Norge få med seg, sier Wallum.

Kvernberg selv ser også frem mot kveldens fest, det er nemlig lenge siden sist han var med.

– Etter at jeg fikk unger, så ble jeg jo litt utmeldt fra kulturlivet. Sist gang jeg deltok på Ut-Awards var vel i 2002 eller 2003, da husker jeg at det ble spilt «Toxic» av Britney Spears, forteller han. Kvernberg kan røpe at han har et par favoritter blant årets nominerte:

– Ja, jeg er glad i Motorpsycho, som sammen med Johndoe og Shitrich er nominert til Årets trønderske artist. Så har du The Fjords med Petter Vågan, som er nominert i kategorien for mest lovende artist.

Skal vinne festen

Kvernberg bekrefter at øvingene til i kveld har gått bra.

– Vi er klare. Jeg tror dette blir en laidback og kul utgave av Ut-Awards, sier han. Programleder Mari Svenning, kjent fra «Mari&Mari» samt «Kulturskolen» på adressa.no, har snakket med de fleste av de nominerte aktørene.

– Det er mange som gleder seg til i kveld. Innenfor kategoriene Årets restaurant og Årets trønderske forestilling er det mange som har store forhåpninger, spesielt har gjengen bak «Slaget på Testiklestad» bestemt seg for å vinne festen, forteller hun.