Det er godt spenn i det første slippet fra Pstereofestivalen 2016. Fra den lokale popkometen Astrid S, via spennende Bendik til alternativrock-legenden Thurston Moore.

Stilskaper gjennom 35 år

Med Thurston Moore Band kommer en av alternativrockens aller største legender og stilskapere til festivalen. Moore har 30 år som leder for pionerene Sonic Youth bak seg, før bandet tok pause på ubestemt tid da ekteskapet mellom Moore og bassist Kim Gordon raknet i 2011. Utrolig nok har han aldri spilt i Trondheim, verken solo eller med sitt gamle band.

Gjengen han tar med seg til Trondheim, teller Sonic Youth-trommis Steve Shelley, My Bloody Valentine-bassist Debbie Googe samt gitarist James Sedwards, samme besetning som på Moores 2014-album, sterke «The Best Day».

- Vi har prøvd å få Sonic Youth og Thurston Moore til byen i mange år, og har tidligere lokket med fotturer i fjellet og Stokkøya-besøk. Endelig klaffet det, sier Pstereos bookingansvarlig Kim Aasli.

Årets trønderske komet

Astrid S fra Rennebu ser ut til å stå på terskelen til en stor internasjonal popkarriere, og det er ikke godt å si hvor langt hun har kommet når hun står på scenen på Marinen i august 2016. Den tidligere Idol-deltakeren har gjort all skepsis til skamme med sine to flotte singler så langt, «2AM» og ferske «Hyde» («bedre skrevet, sunget og produsert - og ikke minst er den enda mer mystisk og mørk», skrev vi og ga låten terningskast fem). Hun overbeviser også som liveartist, og er løftet fram som et av navnene å merke seg under vinterens South By Southwest-festival i Austin. Hun har også jobbet med Billboard-topperen Sam Mendes og varmet opp for The Weeknd.

Stadig større Bendik

Siste navn i første slipp er Bendik, Silje Halstensens musikalske prosjekt som i flere år holdt hus i Trondheim. Bendik har to kritikerroste albumutgivelser bak seg, og har vokst seg til stort format som liveartist. «Bodøjenta synger på uendelig trist bergensk om forhold som går i millioner knas, om hjertebank, kulde og havet, akkompangert av voldsom gitarbasert elektronisk svevepop», skrev for eksempel VG om konserten hennes under årets Øyafestival.

Bendik har vært nominert både til Spellemannpris og P3 Gull, og slipper sitt tredje album på nyåret.