– Jeg har ganske høye forventninger. Du reiser ikke så langt uten å ha noe mål, sier Sørløkk.

1. og 2. påskedag konkurrerer hun i VM i frisering i Seoul i Sør-Korea. Hun håper på pallplassering både i individuelle konkurransene og lagkonkurransen.

Lag fra Trondheim

Onsdag morgen satte hun seg på flyet med kofferten full av sakser og børster, krølltang og føner. Sammen med kollegene Inghild Ege og Kristina Grotdal fra H2 Nordre skal hun konkurrere i seniorklassen i mesterskapet. Juniorene Trine Ho og Leif Anders Øverland fra På Håret på Solsiden og Marthe Smistad Dalhøi fra Heads Up er også med fra Trondheim, sammen med trener Dag Gustavsen.

– Han er en ambassadør for faget som virkelig har stått på med å få oss opp på det nivået vi er, skryter Sørløkk.

- Nivået i VM er utrolig høyt, og spesielt land i Asia. De ligger i treningsleir i opptil to år før VM. Og det er jo to år mellom hvert mesterskap, fortalte Marthe Smistad Dalhøi til trd.by i januar i år.

Konkurransemenneske

Hun har både første, andre og tredjeplasser fra juniorklassen i både NM i frisering og fra Trondheim Hair Open. I VM i Milano for fire år siden tok hun to åttendeplasser i juniorklassen. I februar tok hun to gull og to sølv i NM i frisering i Oslo. Blant de andre trønderske deltagerne som utmerket seg var  Ragnhild Erika Johansson (19).

– Det er artig og inspirerende å konkurrere, og jeg vil alltid bli bedre enn forrige gang, sier frisøren.

I Sør-Korea konkurrerer hun i klassene dagligfrisyre og aftenmote på langt hår. Sammen med hundrevis av andre frisører fra hele verden skal hun på 15 minutter kreere frisyren på dukka, som i utgangspunktet har glatt hår, kjemmet bakover.

– Det er veldig hektisk. Hvert sekund teller, sier Sørløkk, som i perioder har dratt inn til Trondheim for å trene flere ganger i uka på kveldstid.

Avisa Sør-Trøndelag skrev om «gullgrossisten fra Meldal» i februar i år.

Folk er folk

Til daglig fikser hun på håret til meldalinger i Meldal frisørsalong. Sørløkk er tungt arvelig belastet. I salongen har 26-åringen selskap av både bestemor Guri Kalstad og mor Marit Kalstad Sørløkk. De to er også med som viktige støttespillere i Sør-Korea.

– Var det alltid planen å bli frisør?

– Da jeg var lita sa alle at jeg måtte bli det, jeg som hadde både mor og bestemor som holdt på. Det gjorde at jeg tenkte at det skulle jeg i hvert fall ikke bli. Men da jeg gikk ut 10.-klassen innså jeg at jeg måtte gjøre noe kreativt, og at det var dette jeg ville. Jeg har ikke angret et sekund.

Hun trives med å møte kunder, se hvor fornøyde de blir. Hun gleder seg over å kunne forandre et ansikt som kanskje ser litt slitent og leit ut, men som stråler når de går ut døra etter klippen.

– Men får du slå deg løs på håret til meldalingene?

– Noen kunder vil ha det akkurat som sist, mens andre vil prøve noe nytt. Det varierer. Jeg har kunder fra 0 til 100 år, sier Sørløkk.

Hun har ingen planer om å forlate hjembygda for bylivet.

– Jeg bodde fire måneder i London for noen år siden jobbet på en salong midt i Oxford Street. Men kundene og folk er de samme. Her hjemme har jeg mye støtte i lokalmiljøet. Alle kjenner alle på en så liten plass. De er nysgjerrige og ønsker meg lykke til. Det setter jeg pris på.

I Adresseavisens mimrespalte Den gang da skrev vi i fjor høst om da NM i frisering ble arrangert i Trondheim i 1968.

Vokste opp med Storåsfestivalen

Faren, Gunnar Sørløkk, var en av gründerne bak Storåsfestivalen og datteren vokste opp med festivallivet. Hun var 15 da den den første festivalen ble arrangert i 2004.

– Det var stort å ha noe sånt på Storås. Jeg husker det første året, hvor sjokkert jeg var over at det var så mye folk i bygda, sier Sørløkk.

Hun har mange gode festivalminner fra konserter med Gåte, Åge Aleksandersen, Millencollin, Turboneger, Madrugada og mange flere.

– Det var så mye bra, og veldig inspirerende. Det er litt roligere nå, selv om de fortsatt har en dansefestival. Det er artig at de får til noe selv om det er på et litt annet nivå enn Storåsfestivalen, sier hun diplomatisk.

– Hva er fremtidsplanene?

– Jeg har ikke tenkt så langt. Jeg håper jo jeg får fortsette å utvikle meg og være med på artige ting. Jeg tror jeg kommer til å bli i Meldal. Men jeg trives veldig godt med å reise og det har jeg jo fortsatt muligheten til, sier Gunn Mari Sørløkk.

foto
Modell og frisør: Gunn Mari Sørløkk (til høyre) sammen modell Elisabeth Wangen. Bildet ble tatt i februar da Sørløkk ble norgesmester i brudefrisyre under NM i frisering i Oslo. Foto: privat
foto
Konkurranseklar: Gunn Mari Sørløkk trives i salongen hjemme i Meldal. Med hjelp av trener Dag Gustavsen og gode kolleger i Trondheim har hun forberedt seg godt til VM i Sør-Korea som starter søndag. Foto: privat