- Oppmøtet har vært overraskende bra, vi er veldig fornøyde, sier daglig leder i Juba Juba, Astrid Cecilie Olaussen.

Barnefestivalen arrangeres i helgen på Kristiansten festning i Trondheim for tredje året på rad. Regn og gråvær stoppet ikke festivaldeltakerne.

- Totalt solgte vi 3750 denne lørdagen. Med tanke på at det i fjor var 4000 på lørdag med strålende vær, er det veldig bra, sier Olaussen.

Daglig leder i Juba Juba, Astrid Cecilie Olaussen. Foto: Christine Schefte

Les også: Kultur og fest over hele Trondheim

Populær sirkusskole

Juba Juba er en festival for barn opp til 12 år. Festivalen går over to dager og byr på konserter, aktiviteter og opplevelser av forskjellig art.

- Vi var på sirkusskole og gikk på stylter, også har vi sett på konsert, sier Emilie Kleiven Støver (8), som har med seg broren Sebastian (7).

- Sirkusskolen og styltene var det morsomste, sier Sebastian.

Sebastian Kleiven Støwer (7) og Emilie Kleiven Støwer (8) var to av mange som koste seg på Juba Juba. Foto: Christine Schefte

Også Eirhild Westrum Rønningen (8) har sirkusskolen som favoritt, der barna blant annet kan bruke forskjellig sjongleringsutstyr og rockeringer

- Sirkusskolen var morsomst, også har jeg laget armbånd som skifter farge og gløder i sola, forteller Eirhild.

Eirhild Rønningen (8) hadde sirkusskolen som favoritt. Her sammen med søsteren Ingrid (6) Foto: Christine Schefte

Minecraft og VR-briller

En annen populær attraksjon er et telt der barna kan spille Minecraft og bruke VR-briller.

- Det er et stort spenn i alderen på ungene som er her, så vi prøver å ha noe for alle. Minecraft er noe av det som er populært blant de litt eldre barna, sier daglig leder Olaussen.

Aksel Melting-Holm (7) (midten), sammen med tvillingsøsteren Nora og stebroren Henrik Enger (8). Foto: Christine Schefte

De sju år gamle tvillingene Nora og Aksel Melting-Holm er to av mange som dro innom teltet for å prøve VR-brillene.

- Vi satt i en vogn inne i en gruve, også falt det ned steiner og diamanter, sier Aksel, som synes brillene var det morsomste på Juba Juba.

- Vi har hørt på musikk og gått på stylter, også fikk vi bygge trebil. Jeg gleder meg mest til å lage fløyte, sier Nora.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter