Det underligste med denne filmen er at den ikke kom for lenge siden. De to første Crocodile Dundee-filmene, som kom på 1980-tallet, ble nemlig store kassasuksesser, og likevel gikk det altså både vinter og vår før trilogien ble fullført. Årsaken er nok at det i grunnen ikke var så mye mer å si om tittelfiguren enn det de to første filmene rommet, og sisteutgaven minner litt om drøvtygging, selv om de få bildene vi får av krokodiller tyder på at de er sultne nok.

Tittelen forteller at villmarksbaserte Mick Dundee igjen begir seg inn i storbyjungelen; han har jo erobret New York før, og nå står L.A. for tur. Der driver hans svigerfar stort i avisbransjen, og brått kaller han datteren hjem for å vikariere i redaktørstolen etter at forgjengerne led en sørgelig skjebne. Sørgelig og mystisk skal det vise seg, for her blir det detektivarbeid for så vel Mick som for kona Sue.

Mesteparten av underholdningen ligger i naturbarnets møte med en fjern sivilisasjon. Dessuten kan en gjerne more seg over at filmskaperne harselerer godmodig med Hollywood-miljøet, hvor man til og med spanderer på seg litt selvironi: Mick involveres nemlig i en filminnspilling - for sikkerhets skyld film nummer tre i en serie. Her greier en apekatt å tilrive seg hovedrollen, og det er kjærkomment, for menneskenes innsats er heller temperamentsløs. Selv ikke i konstellasjonen Hogan/Kozlowski slår det gnister, så nå trekker de seg nok - uten å felle krokodilletårer - tilbake til Australia, hvor de ifølge filmen bor i en landsby med 20 innbyggere.