Rapveteranene i Tungtvann har hatt, det de kaller selv, et forrykende «comback-år». Nå ønsker de å rette fokuset mot flyktningkrisa i Syria, og donerer 10 000 kroner til Norsk Folkehjelp.

Les også: Bilde av død syrisk gutt på strand i Tyrkia ryster verden

- Andre har det ikke like bra

På Facebook skriver Tungtvann:

«Tungtvann har hatt et bra år, med 10 store konserter på vår lille reunion-turné. Det startet med Pstereo- og Parkenfestivalen i fjor og avsluttet på Grenseløsfestivalen i Kirkenes sist helg. Stort sett utsolgt, og tusenvis av glade mennesker hele veien. Det har vært helt fantastisk å se hvor mye respons vi har fått, nesten ti år etter at vi la opp det lille fyllerapbandet vårt.

Andre har det ikke like bra.

Vi har derfor bestemt oss for å gi kr. 10 000 til Norsk Folkehjelp.

Lettere inspirert av Violet Road og Åge Aleksandersen, selvsagt, men også inspirert og forbannet over en norsk regjering som sitter i overkant passive og ser på katastrofen for syrerne på flukt. "Hjelpe folk der de er!". Hah!

Takk og lov for at det finnes gode krefter som Norsk Folkehjelp her i landet, som virkelig gjør noe for å hjelpe de som flykter fra en brutal krig.»

Tungtvann oppfordrer, og utfordrer arrangørene fra årets konsertrunde til å bidra med det de kan.

Les også: Får høre om tortur og båter som går under

Medmenneskelighet

Pstereo tok utfordringen på alvor, og har gitt 20 000 kroner til Norsk Folkehjelp.

- Vi synes det var en fin ting. Vi blir berørt av den enorme krisen, som alle andre med medmenneskelighet. Pstereo gikk bra i år, så det var en mulighet for oss til å bidra, sier påtroppende festivalsjef, Bård Flikke. Flikke legger til at dette er like mye fra publikum, artister og frivillige.

Overskuddet for årets Pstereo skulle gå til neste års festival, men festivalen valgte å gi deler av overskuddet til Norsk Folkehjelp.

Les også: - Dette er den største flyktningekrisen i vår tid

-En plikt

Pstereo oppfordrer alle, som har mulighet til å bidra, til å gjøre det.

- Det er en hver sin plikt å reagere når vi står overfor en så stor krise. Det dreier seg om medmenneskelighet. Men det er ikke en selvfølge at alle kan gi store summer, alle bør bidra med det de har mulighet til, sier Flikke.

Les også: Ber om hastemøte om flyktningkrisen