Etter at Susanne Sundfør i går morges trakk seg fra nominasjonen til Spellemansprisen «årets kvinnelige artist», har det kommet mange reaksjoner.

I dag kom pressemeldingen om at Banden-programleder Ken Wasenius-Nilsen boikotter Utawards, som skal avholdes i Trondheim om en uke. P3-programmet Banden er nominert i kategorien «Beste radioprogram». I pressemeldingen står det:

«Banden er først og fremst et program – og ikke først og fremst radio»

Ikke forenelig

– Jeg trekker meg fordi at nominasjonen er uforenlig med hvordan jeg ser på mitt liv akkurat nå, sier Wasenius-Nilsen.

Han sier at hans boikott ikke har noe med at Sundfør trakk seg fra sin nominasjon å gjøre.

– Jeg har boikottet ting lenge før Sundfør begynte med det, sier Wasenius-Nilsen, og han mener at han har bedre grunn for sin boikott, enn det Sundfør har for sin.

– Jeg synes at det er et veldig tydelig skille mellom mann og kvinne. Skillet mellom radio, tv og nett er mindre enn skillet mellom mann og kvinne, sier Wasenius-Nilsen.

Han forteller også at resten av Banden ikke synes noe om hans boikott, og at de kommer til å stille opp på Ut-Awards.

– Resten av banden synes at boikotten min er piss, sier Wasenius-Nilsen

Flere trekker seg

Egil Hegerberg fra Bare Egil Band trakk seg tidligere i dag fra nominasjonen til årets Spellemannspris i kategorien «Årets tekstforfatter», og han begrunner det med at han er nominert med en masse kvinnfolk.

På sin blogg skriver han: «Jeg, Egil Hegerberg (40 år) fra bandet Bare Egil Band, ønsker med dette å bekjentgjøre at jeg trekker meg fra nominasjonen til årets tekstforfatter i Spellemannprisen i og med at jeg er nominert sammen med en rekke kvinnfolk. Alle vet at kvinner leser mer, er mer pliktoppfyllende og har høyere krav til egne prestasjoner og dermed har et solid fortrinn som tekstforfattere. Noen av dem behersker sogar britisk! De har også visse fysiske fortrinn.Jeg har tatt denne avgjørelsen etter å ha foretatt en kynisk avveining om hvordan jeg kan skaffe meg mest mulig PR ut av denne nominasjonen. Skulle jeg likevel ikke få noen oppmerksomhet fra pressen vedrørende dette "stuntet", lurer jeg på om det evt. går an å melde seg på igjen.»

For mange kvinnfolk nominert: «Alle vet at kvinner leser mer, er mer pliktoppfyllende og har høyere krav til egne prestasjoner og dermed har et solid fortrinn som tekstforfattere». Dette er så urettferdig, i følge Hegerberg, at han trekker seg fra nominajsonen «Årets tekstforfatter» på Spellemannprisen.
Banden-Ken hermer Sundfør: På NRK P3s hjemmesider forklarer Ken Wasenius-Nilsen hvorfor han ikke vil være med på Ut-Awards. (faksimile fra Bandens hjemmeside)