HajMostafa står for all baking, og er i sving fra fire om natta til langt på dag. I tillegg til hvetebakst kan man også smake på villsau fra øya og blåskjell fra øyområdet.

– Vi bruker stort sett lokale råvarer. Det blir ikke noe junkfood, men ordentlig mat, sier festivalsjef Thomas Ryjord.

Forberedt på all slags vær

Det er meldt overskyet vær på fredag og strålende sol på lørdag. Likevel har festivalsjefen planen klar om trønderværet skulle vise seg fra sin verste side.

– Når man arrangerer festival i Trøndelag må man være mentalt og praktisk forberedt på alle slags typer vær. Men sånn værmeldingene ser ut nå, er det på bedringens vei sammenlignet med forrige helg.

Skulle det likevel bli regn, slipper festivalfolket å bli våte og gjørmete.

– Konsertene holdes foran en oppgruset plass. I tillegg setter vi opp forskjellige telt og takmuligherter for publikum, slik at de kan trekke under tak hvis det skulle begynne å regne.

Graves og rigges om hverandre

De praktiske forberedelsene til helgas festival startet for omtrent en uke siden. Det har ikke vært utendørskonserter på området før. Det er ikke bare telt, scene og strøm som skal ordnes, men også grunnarbeid med gravemaskin.

– Her graver og rigges det om hverandre. Vi jobber forskjellige steder på øya samtidig for at alt skal bli klart til fredag morgen, forteller Ryjord.

Torsdag formiddag er det 160 fredagspass, 56 lørdagspass og 69 festivalpass igjen. Av overnattingsplasser er det 9 teltcamp-plasser, 1 båtplass til båter på under 23 fot, og fem bobilplasser. All innendørs overnatting er utsolgt.