Hivju skal spille en av kjeltringens håndlangere i den kommende actionfilmen, melder The Wrap.

Hivju har bakgrunn fra Trøndelag Teater, og har for alvor blitt et internasjonalt navn etter rollen som Tormund Giantsbane i HBO-serien «Game of Thrones».

Les også: - Vi knuser James Bond på ski-actionscener

- Det største en norsk skuespiller har gjort

Adresseavisens filmanmelder, Terje Eidsvåg, mener dette kan være noe av det største en norsk skuespiller har vært med på.

- Alle de siste filmene har hatt et gigantpublikum, så hvis Hivju skal spille en av de sentrale skurkene i den neste, så er det i kommersiell størrelse noe av det største en norsk skuespiller har gjort, sier Eidsvåg.

Den forrige «Fast & Furious» spilte inn over 350 millioner dollar bare på kino i USA.

- Det finnes nordmenn som har hatt små roller i store internasjonale filmer, som Aksel Hennie i «The Martian» og Kristoffer Joner i «The Revenant». Liv Ullmann er uten tvil den norske skuespilleren som har hatt største internasjonal karriere, men de filmene har ikke blitt sett av så mange millioner av mennesker, som «Fast & Furious» blir.

- Det gjenstår å se hvor stor rollen hans blir, sier Eidsvåg.

Les anmeldelsen av «Fast and furious 7» her.

Ti filmer

Filmen har planlagt verdenspremiere i april neste år, og Hivju vil spille mot stjerner som Dwayne Johnsen, Jason Statham, Vin Diesel og Michelle Rodriguez.

Det ryktes at Charlize Theron vil spille hovedskurk i den nye filmen, men det har ikke blitt bekreftet.

«Fast & Furious»-serien består så langt av sju actionfylte bilfilmer, hvor den første kom i 2001. Den kommende blir den åttende, i serien som til sammen vil bli ti filmer. Nummer ni har planlagt premiere i 2019 og den siste i 2021.

Les også: «Game of Thrones» tar Hivju fra Olavsfestdagene

Den forrige «Fast & Furious» spilte inn over 350 millioner dollar bare på kino i USA. Foto: United International Pictures