Slaget på Testiklestad er satt opp med 17 forestillinger, og alle de 11 050 billettene er revet bort.

- Vi blir fortsatt nedringt av folk som vil ha billetter, sier Mads Bones, som er regissør sammen med  Olve Løseth. Legg til Ole Christian Gullvåg og Kyrre Havdal, så har du den kreative kvartetten på manus og musikk også.

Svikter alle spels mor

Til sammenligning har de ikke mye å juble over på Stiklestad, med bare 11 000 publikummere totalt. I glansdagene hadde Spelet på Stiklestad over 20 000 besøkende, men i år går parodien bedre enn originalen.

I år har publikum sviktet Spelet på Stiklestad, som er et stykke unna glansdagene med over 20 000 på besøk. Foto: Leif Arne Holme

- Det tror jeg er et naturlig engangstilfelle. Nå skjønner jeg at de er i en tenkeprosess, og jeg tror at med de riktige grepene kommer Spelet på Stiklestad til å leve langt inn i fremtiden. Og vi som skor oss på seriøse spel er jo helt avhengig av at folk går og ser dem, sier Mads Bones.

- Hva tenker du om at dere har flere publikummere enn alle spels mor på Stiklestad?

- Det er med en bismak, men klart - det er stas å se at vi er stor på utendørsteater. Vi blir fortsatt nedringt av folk som vil ha billetter.

Uaktuelt å utvide

Oppdalstunet har plass til 650 i amfiet, da er det fullt. Men Bones tror ikke det er aktuelt å utvide til en større scene.

- For scenekunsten er ingenting skrevet i stein, men vi har en fantastisk fin ramme, som kan spille mellom de gamle husene på Oppdalstunet. Bedre blir det ikke. Dersom vi skulle utvide, risikerer vi voksesmerter, og det er jeg ikke så sikker på at vi er tjent med.

- Hvorfor er dere så populære?

- Vi har hatt litt flaks, det har alle suksesshistorier, samtidig handler det om kløkt. Vi er folkelige og ujålete, det treffer publikum. Vi kan tulle med alt, har banale ordspråk og er bortimot grenseløse.

Det liker folk, de gir seg ende over, og 2,5 timers latterkule er da ganske deilig, mener Bones.

Gjengen på Sverresborg har mer enn overlevd cumbacket. Vi kommer nok til å måtte leve med dem i mange år fremover, mener Adresseavisens anmelder.

Må skrive ny kontrakt

- Vurderer dere flere forestillinger?

- Vi jobber knallhardt med forberedelsene, og holder det gående fra 13. juli - 8. august, inkludert to uker med intense prøver. Alle som er med står i andre jobber, og selv om vi har mye artig underveis, så er det krevende. En annen sak er, at dersom Slaget på Testiklestad skal fortsette, er vi også avhengig av at den nye direktøren på Sverresborg vil forlenge kontrakten med oss, sier Mads Bones.