Ut i verden: Erlend Loes siste bok om Doppler utgis i ni land. Foto: Kristin Svorte

Erlend Loes siste roman «Slutten på verden slik vi kjenner den», som også er den siste boka i serien om Doppler, blir utgitt i ni land, opplyser forlaget Cappelen Damm i en pressemelding.

Også Eivind Hofstad Evjemo, opprinnelig fra Levanger, slår an i utlandet med sin siste roman, «Velkommen til oss». I løpet av juni er det inngått avtaler om at boka skal utgis av sentrale forlag i Tyskland og Frankrike.

Evjemo ble i fjor kåret til en av Norges fremste unge forfattere.

Ulik sorg

Romanen fra 2014 handler om ulike måter å behandle sorg på. Den forteller om et foreldrepar som mister sønnen i ei fergeulykke og om naboene, som mister datteren sin i massakren på Utøya. Kontrasten mellom de to tragediene er bokas tema.

Evjemo er fortsatt i starten av forfatterskapet sitt og har ikke hatt et internasjonalt publikum tidligere. Erlend Loe har på sin side lang erfaring med å bli utgitt i mange land. «Naiv. Super» ble oversatt til 20 språk.

Loes mangeårige samarbeidspartner Kim Hiorthøy er også på vei ut i verden. Han utga i 2002 boka «Du kan ikke svikte din beste venn og bli god til  synge samtidig», som inneholder tegninger og korte tekster. Den skal nå utgis i Storbritannia, etter tidligere å ha blitt solgt til Sverige og Tyskland.

«Doppler» ble en stor suksess på Trøndelag Teater. Nå har Loe også skrevet filmmanus om den underlige figuren.

Saabye og Jacobsen

Andre Cappelen Damm-forfattere med lang internasjonal erfaring er Lars Saabye Christensen og Roy Jacobsen. Også deres siste romaner, henholdsvis «Magnet» og «Hvitt hav», blir nå oversatt til flere språk.

Det samme gjelder flere av forlagets andre utgivelser det siste året. Det er inngått en avtale om mulig filmatisering av Karin Fossums «Varsleren», og bøkene til duoen Arne ofg Carlos utgis fortsatt i mange land.