Den største overraskelsen under Ut-Awards var da Åge Aleksandersen entret scenen og spilte «Levva livet» - til superfan Frode Saugestads store forbauselse.

- Det er ikke vanskelig å bli fascinert av denne skapningen her, sier Åge Aleksandersen, og klapper Saugestad på skulderen.

Litteraturforskeren Saugestad fikk mye oppmerksomhet da han hyllet Aleksandersen på Thomas Seltzers tv-program «Trygdekontoret» i 2009. Med Åge-parykk og briller med tykk innfatning proklamerte han blant annet at ««Levva livet» er like viktig i det popkulturelle landskapet i Norge som Michael Jacksons Thriller». Under Ut-Awards tok han på parykken, i den tro at han på humoristisk vis skulle dele ut pris. Det var ikke tilfellet.

- Helt psycho

- Jeg så Skjalg Raaen komme på scenen, og da jeg snudde meg, sto Åge der! Nei, det her er helt psycho, sier Saugestad.

Det var ikke bare han som ble overrasket. Salen kokte da Aleksandersen telte til fire, og smelte i gang «Levva livet».

- Mye adrenalin

- Jeg har jo som regel at ingen konserter skal vare i mindre enn to timer, så det blir egentlig helt feil å gå av scenen etter kun én sang, sier Aleksandersen.

Han så Saugestad på «Trygdekontoret», og ville være med på overraskelsen på Samfundet. Sangprestasjonen til Saugestad var ikke så verst, mener Aleksandersen, som la merke til at sambygdingen tok i skikkelig.

- Du får utrolig mye adrenalin på scenen her. Det er akkurat slik det skal være, sier Aleksandersen.

Videoen fra opptredenen kan du se øverst i saken.

Foto: Glen Musk