Årets Ut-Awards-avstemming er preget av mange stemmer, og ørsmå forskjeller mellom finalistene i de aller fleste kategoriene.

I kategorien «Årets beste konsertsted» er det bare fire stemmer som skiller mellom første og andre plass, mens fem stemmer utgjør forskjellen mellom andre- og tredjeplass.

Mellom første- og andreplass i kategorien «Årets idrettshelt» er det enda tettere; bare to stemmer skiller. Også i kategorien «Årets konsertsted» er det få stemmer som skiller.

Stem via nett her

Du kan også stemme på SMS. Send SMS-koden "UT" mellomrom kandidatnummer til 2399.

Siste frist midnatt onsdag

Så langt har 2000 stemt via SMS, mens 2500 har klikket på sine favoritter på nettet. Og fortsatt har du mulighet til å stemme fram til midnatt onsdag.

Prosjektleder Stein Mortensholm i Ut-Awards ser at engasjementet er stort.

– Det er tydelig a det er flere kateogrier som engasjerer, og det er åpent løp. Det virker som om mange har tilhengere som mobiliserer. De nominerte synes det er stas, men folket avgjør, og det er lov å ringe naboen for å få vedkommende til å stemme, sier Mortensholm.

Les også: Kan bli årets kulturpersonlighet

Stor familie

Sigurd Julius (Årets mest lovende band/artist) er blant de nominerte som hittil har fått mange stemmer via SMS. Han har ikke satt i gang noen stemmekampanje, men tror stemmene kan skyldes to ting.

– Jeg har en fantastisk stor slekt, og bor i ei bygd der SMS-en akkurat har kommet, sier han og ler.

Ila Brainnstasjon (Årets utelivsnykommer) har også fått mange stemmer via SMS.

– Vi har egentlig ikke gjort så mye. Under en del konserter har vi skrevet opp på tavla at vi er nominert. Ellers har det har vært mye snakk om det i kafeen, forteller Astrid Solberg Gundersen ved Ila Brainnstasjon.

Gidder ikke mase

Blæst er nominert til «Årets beste konsertsted», men heller ikke de har tatt store grep for å håve inn stemmer.

– Vi er ganske nøkterne. Jeg har postet en liten sak om at folk kan stemme på oss på Facebook. Utover det trenger vi ikke promotere oss på samme måte som et nyetablert band, vi er en ganske etablert plass. Folk får gjøre opp en mening selv, sier produsent Vibeke Hay Wold ved Blæst.

Blæst, Sigurd Julius og Ila Brainnstasjon er nominerte til Ut-Awards. Fram til midnatt onsdag har du mulighet til å stemme på din favoritt blant de ulike kategoriene.