- Vi synes Motorpsycho er helt perfekt for Stokkøya festival og tror det blir en heftig avslutning på festivalens andre dag, sier festivalsjef Thomas Ryjord.

Trondheimsbandet har hatt et bra år i 2017. De har etablert seg med sine nye trommeslager Tomas Järmyr, fikk storslagen mottagelse av albumet «The Tower» og avsluttet i forrige uke et aktivt turnéår med sin tradisjonelle førjulskonsert på Byscenen.

Ida Jenshus kommer

Motorpsycho har sine aner fra Steinkjer og Snåsa, og på Stokkøya får de selskap av en annen høyprofilert Steinkjer-artist. Ida Jenshus er hjemmevant på Stokkøya, hun har spilt en rekke konserter på Strandbaren opp igjennom årene. I fjor ga hun ut sitt femte album «Two Worlds», der hun fortsetter utforskningen av et musikalsk univers i grenselandet mellom rock og country.

Til festivalen kommer også unge Kajander fra Lofoten, som har etablert et publikum gjennom låtene «E du den du vil vær?» og «Når e du klar?». Til våren gir han ut sitt debutalbum.

Disse tre artistene kommer i tillegg til Torgeir Waldemar, Emile The Duke, Pom Poko og Haunted Mansions som er offentliggjort tidligere.

I alt vil et 40-talls artister danne festivalplakaten på festivalen som blir arrangert siste helg i juni i aksen fra Strandbaren til Bygda 2.0 på Stokkøya, med både utendørsscener og konsertsteder under tak. I tillegg til konserter blir det fokus på mat, drikke og diverse utendørsaktiviteter på festivalen. Arrangørene har satt et tak på 1500 publikummere hver dag.

Snart utsolgt for overnatting

- Halvparten av festivalbillettene er solgt, og det er utsolgt for innendørs overnatting. Strandcampen er også snart fylt opp, så vi anbefaler de som har lyst å dra på Stokkøya Festival å sikre seg pass og camp mens det er mulig, sier festivalsjef Thomas Ryjord

Den nye festivalen blir styrt 50/50 mellom by og land. På den ene siden markedssjef Wenche Sundt Bendixvold-Ryjord, festivalsjef Thomas og styreleder Joakim Weibull fra Trondheim Calling, på den andre siden ekteparet Roar Svenning og Torild Langklopp, samt Ingrid Langklopp og hennes mann Niels Stagegaard fra Stokkøya.