Ullmann skulle opprinnelig åpne årets Kosmorama-festival på kvinnedagen 8. mars. Hun er imidlertid blitt forhindret, og kommer ikke til byen før 5. april.

- Programmet hennes blir likevel omtrent det samme, forteller Kosmorama-direktør Silje Engeness.

Ullmann har donert alle sine trofeer og utmerkelser til Trondheim, og disse skal stilles ut permanent i et eget «troférom» på Nova kino. Som Kosmoramas og Trondheim kinos gjest skal hun åpne rommet, som har fått navnet «Et rom med Liv». Etter åpningen blir det en tre kvarter lang samtale med skuespilleren og regissøren i Liv Ullmann-salen på Nova.

Planen var at Ullmann skulle prege årets Kosmorama på flere vis, blant annet gjennom en programserie med noen av hennes filmer. Filmene vil i stedet bli vist under hennes besøk i april.

- Vi er bare glade for at vi får anledning til å gjennomføre programmet i april. Nå blir det en annen festivalåpning enn vi hadde tenkt oss, men jobber med å finne et godt alternativ, sier Engeness.

Liv Ullmann regisserer for tiden «Fortrolige samtaler» i regi av Riksteateret, og forestillingen skal ut på turné til våren.

Programmet til Kosmorama slippes 10. februar.