Under årets Jazzfest i Trondheim i mai hadde musikeren Jovan Pavlovic fått æren av å lage nye arrangementer av noen av Knutsen og Ludvigsens klassikere sammen med NTNU Jazzensemble.

Les anmeldelsen: Norsk sangskatt på serbisk

- Det var ganske skummelt. Jeg var langt uti prosessen før jeg innså hvor bra musikken er, og hvor mye Knutsen og Ludvigsen betyr for Norge og trøndere spesielt. Det de har gjort, har satt sine spor i flere generasjoner. De er like populære nå som da de var aktive, sier Pavlovic.

I serbisk drakt

Pavlovic, som opprinnelig kommer fra Serbia, baserte hele konserten på en jazzifisert utgave av sitt eget fødelands folkemusikk, med to serbiske saksofonister og en serbisk gitarist med på laget.

Selv hadde han ikke noe forhold til Knutsen og Ludvigsen før han selv fikk barn. Da ble det obligatorisk musikk.

Les også: Juba Juba på serbisk

- Vi gjorde våre helt egne versjoner, og det ble en bra løsning. Vi fikk mange gode tilbakemeldinger, ikke minst fra Øystein Dolmen, sier Pavlovic.

Fikk skryt av Dolmen

Etter konseren skrev Dolmen følgende på sin Facebook-side:

«Jovan Pavlovic og NTNU Jazzensemble leverte en forrykende konsert på lørdag. Sanger fra Knutsen og Ludvigsen nyarrangert som balkanjazz. Gjett om publikum koste seg. Dette var rett og slett genialt. Arrangementer og fremføring i utsøkt særklasse. Dette må dere ut på veien med, Jovan. Hører dere, Molde? Og Kongsberg?»

- Jeg var hjemme hos ham før konserten og presenterte noen av ideene. Jeg synes det var skikkelig skummelt. Men han var så positiv, hyggelig og sjenerøs i forhold til musikken. Jeg er stor fan, sier Pavlovic.

Innlemmet i Hall of fame

Sammen med Øystein Sunde og DeLillos ble Knutsen og Lduvigsen nylig innlemmet i Rockheim Hall of fame. Den fysiske innlemmelsen skjer under et show i kongressalen på Clarion Hotel Brattøra onsdag 13. august - som sendes i redigert versjon på TV2 søndag 17. august.

Mandatet for Hall of Fame er å hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse, eller artister med ekstraordinære karrierer. Artister kan ikke nomineres før 25 år etter sin debututgivelse.

Ny konsert i oktober

Det er blitt en tradisjon at trønderske musikere og arrangører med tilknytning til jazzmiljøet lager helt nye versjoner av velkjent trøndersk popmusikk. Åge Aleksandersen, Difference og DumDum Boys er blant dem som tidligere har fått denne type behandling.

Ovenfor kan du se og høre hvordan «Hallo! Hallo!» hørtes ut sammen med Øystein «Knutsen» Dolmen.

For øvrig vil Pavlovic og NTNU Jazzensemble gjenta konserten på Rockheim 19. oktober, under arrangementet Jazz future i regi av Jazzfest.