D.D.E.-gitarist og låtskriver Frode Viken døde 31. mars i år, 63 år gammel. Nå er det klart at sønnen Daniel Viken erstatter faren på gitar ut året.

«DDE føler det naturlig å bruke 2018 til å hedre Frode, og samtidig vurdere hvordan en fortsettelse uten han kan bli. Turnéen får derfor navn etter en av Frode og D.D.E.s mest brukte sanger, «Det fine vi hadd’ sammen»», skriver bassist og daglig leder i Rai Rai Entertainment, Eivind Berre i en pressemelding.

Glad for å ha med sønnen

Berre skriver at Vikens død er tragisk og vanskelig på mange måter for D.D.E., og kunne satt en stopper for videre turnevirksomhet.

«Det ville imidlertid vært sterkt i strid med Frodes ønske. D.D.E. har derfor landet på å gjennomføre 2018 som opprinnelig planlagt med sommerturné og de tradisjonelle julekonsertene», heter det i pressemeldingen.

Berre skriver at bandet er spesielt glad for at sønnen stiller på farens plass på scenen.

Daniel Viken er godt kjent med bandet, og har vikariert i bandet i tiden da faren var syk. Han medgir at det blir spesielt å ta plassen til faren med tanke på at «han denne gang ikke kommer tilbake, verken til heimen eller på scenen».

Året er 2010, og Frode Viken har brukket albuen. Sønnen Daniel Viken, som allerede har vikariert for D.D.E.s andre gitarist Arnt Egil Rånes, tar farens plass i bandet for første gang. Foto: STEINAR FUGELSØY, Adresseavisen

Fortsetter med Tysland

Bjarne Brøndbo uttaler seg også i pressemeldingen og sier «det vil bli rart å stå på scenen og vite at Frode ikke lenger skal være ved min side, men samtidig er det godt å vite at Daniel tar plassen i år»

Daniel Viken er også en del av Terje Tyslands band, noe han vil fortsette med samtidig med D.D.E.-oppdragene.

Turnéen åpner i Stryn 2. juni og avsluttes på Rockefeller 20. oktober. I alt er det snakk om 30 offentlige og noen lukkede konserter.