Kristoffer Skei (28) og Per Thomas «PT» Holtan (27) fra Steinkjer har laget musikk sammen i tolv år. De lager rapmusikk på norsk, og selv om de har spilt mange konserter og har flere fans i Trøndelag, har de slitt med å slå gjennom som artister.

Nytt tv-konsept

«The Stream» er et nytt musikkprogram hvor deltakerne kan vise seg fram for de tre største plateselskapene i verden, som er Universal, Sony og Warner music. Ni av artistene fikk i vår platekontrakt og skal framføre en låt på direktesendt tv hver fredag hele høsten, til det til slutt står igjen en vinner. Vinneren får et musikkstipend på 500 000 kroner og en tur til Los Angeles for å vise seg frem for amerikanske musikkutviklere.

- Hvis vi vinner skal vi komme som to cowboyer fra Trøndelag og bli sånne hotshots som alle digger, men ingen skjønner hva er! Trøndersk rap i Hollywood, det er det vel i hvert fall ingen som har gjort før, sier Kristoffer.

- Nei, men du vet Kari Bremnes var jo kjempepouplær i Tyskland. Så alt kan skje, supplerer Per Thomas.

Konkurransens eldste

Bortsett fra én annen deltaker, er douen de eneste av de åtte gjenvernde deltakerne i konkurransen som er over tjue år gamle. De sier at de likevel kommer godt overens med de andre deltakerne, selv om de ikke alltid kan relatere seg til det som snakkes om på bakrommet.

- Mange av de andre har jo såvidt begynt på videregående, og vi er snart tredve år. Vi er jo gamliser i forhold til dem, ler Per Thomas.

At Per Thomas føler seg eldre enn de andre, har kanskje også noe å gjøre med at han har både samboer og to små barn hjemme i Steinkjer. Nå som de er med på direktesendinger har alle deltakerne flyttet til Oslo, og Per Thomas kjenner ofte på savnet av familien.

- Det er tøft å være så lenge borte fra dem om gangen. Men TV2 har vært behjelpelige med at de kan reise ned hit og være litt meg med når jeg har fri. Så snakker vi med hverandre hver dag. Samboeren min støtter meg hundre prosent, hun synes det er bra at vi har fått denne sjansen her. Den må vi bare ta.

Selv om de er eldst i konkurransen, betyr ikke det at det er vanskeligere for dem å få opp interessen fra publikum. Denne uken er de mest hørt av alle «The Stream»-artistene, helt oppe på 19. plass på Spoitfy Top Norway sin liste.

- Det er utrolig stort! Nå har vi mer tro enn noen gang på at dette skal vi klare, det er nå det skjer, sier Per Thomas.

Kristoffer deler entusiasmen, og sier at han tror Norge nå er klare for trøndersk rap/pop-musikk.

Skal covre «Markus og Martinus»

Kristoffer og Per Thomas har skrevet musikk sammen i 12 år og er stolte over sin egenproduserte musikk. I «The Stream» ble de derimot utfordret på å lage en coverlåt til den første direktesendingen. På fredag skal de gjøre sitt andre cover, denne gangen av de fjorten år gamle tvillingene Marcus og Martinus, som er signert med samme plateselskap som Kristoffer og Per Thomas. For dem har det ikke bare vært lett å framføre andres låter.

- Det er veldig uvant for oss å gjøre coverlåter, vi er vant til å spille vår egen musikk. Samtidig er det en morsom utfordring å gjøre noe vi aldri har gjort før. Vi gjorde en coverlåt av Trang Fødsels «Kursiv» på tv for noen uker siden, og den fikk vi sinnssykt gode tilbakemeldinger på. Så nå gleder vi oss til fredag!

«Nå er det alvor»

Sist fredag var første gang siden deltakerne ble signert i vår at noen måtte forlate «The Stream». Da kjente alle sammen på nervøsiteten backstage.

- Det begynte å gå opp for oss at nå kan det være over. Vi prøvde å slå oss til ro med at vi har kommet så langt i konkurransen at det går bra uansett, men så hadde vi jo sinnsykt lyst til å være med videre. Så når programlederen sa at vi var videre var det en helt utrolig god følelse. , forteller guttene.

Andreas «Adrees» Estenstad (16) fra Trondheim er også en av deltakerne som fortsatt er med i «The Stream» . Både han, Skei & PT og de andre artistene kan du se på TV2 fredag kveld.

Etter å ha prøvd i tolv år, tror Skei & PT at de nå er svært nære å få sitt store gjennombrudd. Foto: Foto: Privat
Duoen er en av ni som har fått platekontrakt og som opptrer på direktesendt tv hver fredag. Målet er å vinne konkurransen. Foto: Julie Tørrissen/TV2