- Det var vått, mye fliring, litt sol og særdeles god stemning. Og så er jeg imponert over måten trønderne takler styrtregn på, sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts.

Dagen etter Robbie Williams-konserten i Granåsen er Vanebo lettet og fornøyd med gjennomføringen av kvelden.

Nedriggingen varte frem til klokken 03 natt til onsdag, og startet igjen 08 onsdag morgen - og vil fortsette en ukes tid før området er ryddet.

- Det føles veldig godt. Mens vi i fjor fikk kjeft, har vi i år fått mye skryt og noe konstruktiv kritikk. Vi har fått mye direkte respons i sosiale medier, og jeg har mistet tellingen på antall sms-er som kom i løpet av kvelden. Det er fantastisk inspirerende for oss, sier han.

Relativ rask servering

Noe av kritikken mot Springsteen-konserten var at det tok for lang tid å komme seg ut av arenaen. Mens det i fjor tok 92 minutter fra artisten gikk av scenen til siste publikummer hadde forlatt området, tok det tirsdag bare 31 minutter.

- Vi hadde som mål at vi skulle greie det dobbelt så fort, men så gikk det tre ganger raskere. Tredelingen mot bussen var effektiv og det var ingen sure miner. 71 minutter etter at Robbie gikk av scenen, gikk de siste publikummerne på bussen. Da hadde mange allerede kommet seg hjem, sier Vanebo.

LES ANMELDELSEN: Robbie Williams viste i glimt at han er blant popens største entertainere

At noen ble stående en stund på busstoppen, er slikt man må regne med, mener han. Det tar tid å fylle bussene.

Køene til mat- og drikkebodene derimot var ikke avskrekkende, med en gjennomsnittlig ventetid på 11 minutter. Det var større omsetning i barene i år, til tross for at det var 3000 færre publikummere enn i fjor, forteller han.

Skryt fra managementet

Samtidig var det for lite serveringskapasitet på området foran scenen, den såkalte golden circle, der det dannet seg lange køer og ventetiden var lang.

- Vi så med en gang at vi hadde for lite kapasitet der, men da var det for sent å gjøre noe med det. Publikum der inne kunne ha gått til teltet like utenfor, men det tenkte de sikkert ikke på. Det er første gangen vi har hatt en lukket front med servering. Vi kommer til å evaluere hvordan det fungerte, sier Vanebo.

KOMMENTAR: «Granåsen funket enda bedre som konsertarena i andre forsøk»

Arrangørene opplevde at løsningen med et backstage-telt fungerte glimrende.

- Artistens management, inkludert Robbies sikkerhetssjef, sier det var den mest proffe gjennomføringen de har vært med på i løpet av 20 år. Det er vi stolt av, på vegne av oss og publikum, og de over 1100 som jobbet gjennom kvelden, sier han.

- Vi ser at det er en del småtteri som vi kan gjøre annerledes, men stort sett er vi fornøyd med gjennomføringen. Ikke minst over at artisten var så happy på scenen, sier Vanebo.

LES ALLE VÅRE SAKER OM ROBBIE WILLIAMS HER