Det er i sin nye hjemby Stavanger Sven Erik Renaa skal åpne sin første egne restaurant. Etter lærlingtid og kokkejobber i hjembyen, flyttet Renaa til Oslo der han blant annet var kjøkkensjef på gourmetrestauranten Oro da den startet. Etter seks år i Stavanger skal han altså starte sitt eget. - Og jeg går mot strømmen. Mens alle satser på enklere restauranter nå for tiden, peiler jeg meg helt i toppsjiktet. Det blir en eksklusiv gourmetrestaurant, sier Renaa. Ellers røper han ikke mye om prosjektet han har gått svanger med en god stund før finansieringen og det andre praktiske er hundre prosent i boks. Men fra andre kanter hviskes det om at restauranten vil ligge i nærheten av konserthuset i Stavanger sentrum, at prosjektet startet med at en gruppe investorer henvendte seg til Renaa - og at det er spanske interiørkonsulenter på absolutt toppnivå som har kreert interiøret. Sven Erik Renaa jobber til daglig ved Gastronomisk Institutt i Stavanger. I tillegg til sin faste jobb har han drevet kokkelandslaget. Og ikke nok med det: I januar 2007 var han den norske deltageren i Bocuse d{rsquo}Or i Lyon - som tilsvarer kokke-OL for enkeltkokker. Det ble fjerdeplass på Sven Erik, noe som sikkert var litt skuffende - men dog et resultat det står all mulig respekt av.Etter fire beinharde år har han absolutt behov for å roe ned, i den grad at en kan snakke om å starte en gourmetrestaurant i motkonjunktur som avslapping. Men det blir i hvert fall bare en jobb å konsentrere seg om. Sven Erik giftet seg i sommer, og vi tror det finnes nygifte som har hatt mer tid sammen i sitt første halvår. Det tynnes ut også ellers i kokkelandslaget. Sverre Sætre og Espen Vesterdal Larsen er begge småbarnsforeldre. - Jeg tror vi kan si at vi skylder noen poeng på hjemmebane, smiler Espen når vi spør om de gir seg på landslaget nå. Espen jobber ved Kulinarisk institutt i Oslo, Sverre har eget konditori i samme by. Og dessuten har han tvillinger på fire år, født bare tre dager før forrige OL.