«Super Mario Run» ble lansert på App Store verden over i går kveld. Det betyr at du nå kan laste ned og spille Nintendos første mobil-spill noensinne gratis til din smart-mobil. Eller helt gratis er en sannhet med modifikasjoner. Det er gratis å laste ned og spille de første brettene, men ønsker du å spille hele spillet må du betale for å låse opp dette.

Les også: Tilbake til start

Les også: God, gammeldags Nintendo-moro

Hylekor på Twitter

Et hylekor av dimensjoner åpenbarte seg på sosiale media i går kveld og i natt. Mange mente at Nintendo ikke var helt ærlige da de la ut spillet som «gratis» i App Store.  Nintendos strategi er på ingen måte noe nytt i denne bransjen, men i motsetning til mange andre «freemium» -spill på App Store og Google Play så er dette et komplett Mario-spill og ikke det pengesluket som aldri tar slutt som du vanligvis forbinder med slike spill.

Et «komplett» spill

Du må betale i underkant av en hundrelapp for spillet, men da har du også låst opp alle de 24 brettene, samt bonus-innholdet. Og du blir ikke påmint å betale for ytterligere kosmetiske gjenstander eller andre tilleggsgoder.

Mest av alt så minner Super Mario Run om «New Super Mario Bros.» som ble utgitt til Nintendo DS i 2006.

Du spiller spillet med kun en hånd og med en finger på skjermen. Ved å trykke på skjermen hopper Mario. Når du tar fingeren bort så løper han. Enkelt å spille, vanskelig å mestre.

«Super Mario Run» laster du ned HER.