Lørdag 21. januar arrangeres Adresseavisens Ut-Awards på Byscenen. For kort tid siden møttes årets programledere, John Brungot og Mari Haugen Smistad, for første gang.

- Med de to som programledere har vi sikret oss to unge trøndere med sceneerfaring. Jeg er sikker på at begge vil prege kulturlivet i årene som kommer, og at de kan være med på å gi Ut-Awards et ekstra løft, begrunner produsent Stein Mortensholm i Adresseavisen entusiatisk valget med.

Beæret

- Da Adressa ringte og jeg skjønte hva det dreide seg om, svarte jeg JA før de rakk å spørre. Og det er det veldig sjelden jeg gjør. Det er en enorm ære å få lede Ut-Awards, og når man som meg er "flyktningtrønder" med adresse i Oslo er det ekstra moro å få ta del i den festen Ut-Awards er, stråler John Brungot.

Sammen med Mari Haugen Smistad treffer vi tv-stjernen fra "Torsdag kveld fra Nydalen"-stjernen på Biblioteksbaren i Oslo, hvor de har sitt aller første planleggingsmøte.

- Vi har ikke jobbet sammen tidligere og kjenner heller ikke hverandre fra før, men jeg er sikker på at dette skal gå bra. Jeg gleder meg i hvert fall stort, sier Mari. Hun har selv aldri vært på showet, men heller ikke hun nølte da tilbudet om programlederjobben kom.

- Jeg er jo litt del av kulturlivet i Trøndelag, og da er det spennende å få være med og hylle folk som har utmerket seg positivt. Dessuten er det viktig med dette fokuset på alt det bra som skjer i vår region, fastslår Mari Haugen Smistad, som lørdag opptrådte på veldedighetskonsert i Røros kirke, til inntekt for organisasjonen Streetlights barnehjem på Filippinene.

Gjennombruddsartist

Sitt store gjennombrudd fikk Mari Haugen Smistad for ett år siden med Queen-musikalen "We Will Rock You". I høst har hun spilt i "Tolvskillingsoperaen" på Trøndelag Teater, og rett etter Ut-Awards starter hun på prøvene i "Hair", på samme sted.

På Ut-Awards deles det ut omlag 15 priser, fordelt på hele kulturspekteret. Som tidligere er det Adresseavisens lesere som stemmer fram vinnerne, etter at Adresseavisens kulturredaksjon har nominert en rekke kandidater til prisene.

- Kveldens fokus skal selvsagt være på vinnerne, så vår jobb er først og fremst å lede publikum, mer enn å eksponere oss selv. Men for å sørge for fin flyt i showet og at alle får en hyggelig kveld, må vi trå til mellom alle prisutdelingene, fastslår Mari, mens John tilføyer at de må by på seg selv.

- Men jeg tror ikke jeg skal løpe rundt naken, smiler han, med referanse til nakenstuntene i Torsdag kveld fra Nydalen.

Utfordrer hverandre

- Vi får nå se. Jeg skal gå noen runder med ham på akkurat det, kvitterer Mari lattermild.

Nøyaktig hva som vil skje, gjenstår å se. Men allerede på første planleggingsmøtet rakk de likevel å komme med en bitteliten programerklæring.

- Han har allerede utfordret meg på å være litt artig, forteller Mari Haugen Smistad.

- Og hun har utfordret meg på å synge. Vi skal uansett gjøre vårt beste for å skape et show som er Ut-Awards verdig, tilføyer John Brungot.

John Brungot og Mari Haugen Smistad leder showet under Ut-Awards 21. januar på Byscenen. Foto: THERESE ALICE SANNE