– Jeg gleder meg til å få dele denne kvelden med dere, sier Ne-Yo til Olavsfestdagene.

Ne-Yo er kanskje mest kjent for låten «So Sick», som gikk rett til topps både i USA og England. I 2009 vant Ne-Yo og Stargate Grammy-prisen for beste r&b-låt med Miss Independent. Siste gang artisten var i Norge var under fredsprisutdelingen i 2012. Nå er han igjen aktuell med nytt album.

– Vi er stolt over å ha ham her for det har vært en lang prosess. Vi har vært mye med Stargate og jobbet med konserten. Ne-Yo gjør begrenset med oppdrag så det er ganske stas at han kommer hit, forteller produsent for Olavsfestdagene, Stian Aagaard.

Tente på alle plugger

Produsenten var selv i Los Angeles for å møte Ne-Yo og produksjonsselskapet Stargate. Ne-Yo har blant annet produsert låter med verdensstjerner som Céline Dion og Beyoncé. Aagard forteller at artisten ikke var i tvil da han ble spurt om å spille i Trondheim.

Klar for Trondheim: Ne-Yo skal ha vært over av begistring over å opptre i Trondheim. Foto: Richard Shotwell

– Han tente på alle plugger og hadde veldig lyst til å komme hit. Det tok ikke mange runder før han sa ja. Også er det utrolig artig at vi får slike internasjonale navn til Trondheim.

Avtalen kom i havn etter at Rema 1000 gikk inn som sponsor. I tillegg til et sekssifret sponsorbeløp ville de også gå inn med en overraskelsesartist. Det er Ole Robert Reitan som har bidratt til å sikre Ne-Yo. Fra før av skal Alan Walker spille på konserten tredje august.

–  Det er kommet i stand gjennom at Ole Robert kjenner Stargate-duoen fra langt tilbake. Nå får vi kombinert trønderske artister med store, internasjonale artister. Så det blir en fantastisk bredde, mener Aagard.

Wow-faktor

Produsenten mener det blir en helt annen opplevelse enn de vanlige konsertene på Olavsfestdagene.

–  Ne-Yo var veldig begeistra da han fikk se bilder av konsertarenaen og Nidarosdomen. Noe av det første han sa var «wow». Det blir en helt annen setting enn de fleste er vant til. Hele sammensetningen med hits, lyd og lys er bygd opp på en ny måte som vi aldri har gjort før.

Alt er produsert spesielt for denne ene kvelden i samarbeid med Stargate.

– Publikummerne kan også starte en del timer før konserten med å spise og drikke før de går inn i Borggården. Da bygger vi opp stemningen slik at det forhåpentligvis blir en helaften, sier Aagaard.

Full fest på torget

Avgjørende for Stargate

Ne-Yo har betydd mye for den norske stjerneduoen i Stargate og har vært avgjørende for posisjonen de har fått i dag. Stargate har samarbeidet med den amerikanske artisten på flere låter helt frem til i dag.

– «So Sick» ble vår første store hit i USA og ga oss en skikkelig boost i det internasjonale markedet. Den ble en døråpner for oss, sier Tor Erik Hermansen i Stargate til Olavsfestdagene.

Han mener at konserten med Ne-Yo er en enestående mulighet for det trønderske publikummet til å oppleve en verdensstjerne.

– Vi er glade for at det er nettopp han som blir med oss når vi nå skal gjøre vår første helaftens gig. Han kjenner oss godt både musikalsk og privat, og har vært med oss helt siden vi begynte å satse i USA. Med både Ne-Yo og Alan Walker på laget, og heftige visuelle effekter, kommer det til å bli en fantastisk kveld i Borgården, legger Mikkel Eriksen til.

Les mer om festivalmote