Fløyel i alle varianter, velur, kordfløyel og chenille har dukket opp på både klær og tilbehør denne høsten. Det tettvevde, skinnende stoffet gir kanskje assosiasjoner til oldemors gamle sofa, men er noe av det heteste på klesfronten akkurat nå.

Drama og dybde

- Jeg kaller det mørk glamour og en form for eleganse vi ikke har sett på en stund. Fargene har mer dybde og går i burgunder, mørkeblått og grønt. Det er ikke lyst og florlett lenger, men mørkt og mer dramatisk, sier Hege Lunnan som er stylist og makeupartist. Hun legger til at høsten alltid byr på en mørkere fargeskala, men at det denne gang er snakk om ekstra mettede farger.

Skinnende eleganse

- De duse pudderfargene er ikke så fremtredende i høst. Trenden er ikke så sart, men har mer sting. Det er heller ikke så minimalistisk. Røde lepper er tilbake, og håret skal være elegant og klassisk i stilen, sier Lunnan og legger til at øynene også skal være mer markerte. Håret kan gjerne settes opp i en stram hestehale. Som en spansk senorita.

- Vi er litt tilbake til 90-tallet. Da hadde vi også en periode med mye tung fløyel. Så hvis du skal krydre garderoben med et nytt tilskudd denne høsten, bør du velge noe i fløyel, velur eller kord, sier stylisten.

Fløyelsveske – en hit i Frankrike og i Italia

Daglig leder for klesbutikken Carma i Trondheim, Hilde Wedø, er opptatt av at fløyel sammen med andre stoffer som silke, ull eller skinn er en kul kombinasjon. Hun er nå i Paris i forbindelse med moteuka og er hun ute etter en veske i fløyel denne sesongen.

- Jeg har vært på desperat jakt etter en fløyelsveske, og hørte rykter om at fløyelsvesker fra store designere var utsolgt over hele Europa. Men nå har jeg fått tak i den jeg ønsket meg, sier Wedø om Gucci-vesken i fløyel hun sikret seg i går. Hun understreker at det er flere trender som dominerer nå, men at stilen generelt i år er mer feminin og elegant enn på lang tid.

Hverdagseleganse

- De store motehusene fronter velur og fløyel i stor grad, så dette vil komme for fullt utover høsten, sier Wedø og får støtte fra Agnes Aspen hos Shine.

- Vi merker stor etterspørsel etter fløyel og det vi har selges ut med en gang. Fløyel er et lunt, behagelig og elegant materiale som passer like godt enten du vil være pent kledd i jobbesammenheng eller pyntet til fest, sier Aspen.

Maria Hårstad hos Companys på Trondheim Torg har også fått tilbud om fløyel i en rekke varianter fra sine leverandører denne høsten.

- Det er litt skummelt å ta inn bukser i fløyel, men kjoler og topper i fløyel og velur er noe vi absolutt satser på, sier Hårstad.

Fløyelstrenden er også å se på interiør i høst. Du møter fløyel på alt fra sofaer og gardiner til puter og annet tilbehør i tllegg til jakker, bukser, kjøler, sko, hårpynt og vesker.

foto
Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen
foto
Fløyels-kjole og kordfløyelsbukse fra Carma. Foto: Annemona Grann
foto
Lang, grå kjole fra Lounge Foto: Annemona Grann
foto
- Dersom du vil krydre garderoben med noe nytt i høst bør du velge et plagg eller noe tilbehør i fløyel, sier Hege Lunnan er stylist og makeup-artist.
foto
Silje har på seg en lang fløyelskjole fra Companys Foto: Annemona Grann
foto
Daglig leder for Carma, Hilde Wedø, er i Paris i forbindelse med moteuken og har jaktet på fløyelsveske fra Gucci. Foto: Privat