- De kunne spilt på en scene med større kapasitet, men de ønsket selv å spille på Sverresborg, sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts.

Bandets management var på befaring på Sverresborg da Highasakite spilte der i 2015, og ble begeistret for arenaen. Konsert der var egentlig planlagt i forbindelse med trioens turné i 2016. Men da ble spilledagene i Norge fremskyndet til et tidspunkt da Sverresborg ikke var tilgjengelig.

- Endelig klaffer det, sier Vanebo.

Morten Harket, Paul Waaktaar Savoy og Magne Furuholmen spiller en kortere innendørs akustisk turné i vinter, som bare har to konserter i Oslo Spektrum som norske innslag, så venter en 60 konserters lang utendørsturné med fullt band gjennom sommeren.

Fire konserter i Norge

Fire av disse konsertene blir i Norge, med Bodø, Ålesund og Kongsberg jazzfestival i tillegg til Trondheim og Sverresborg.

A-ha fikk sitt internasjonale gjennombrudd med «Take On Me» i 1985, og er i særklasse Norges største internasjonale popsuksess gjennom tidene.

Bandet tok en pause på nesten fem år på 90-tallet. I 2010 kunngjorde de at de ga seg for godt, men i 2015 var de i gang igjen.

Fjerde konsert på 2000-tallet

I de over 30 årene som er gått siden gjennombruddet har bandet beholdt sin popularitet i store deler av verden. Ikke minst hjemme i Norge.

A-ha har hatt tre større konserter i Trondheim på 2000-tallet på Uka på Dødens dal-scenen i 2003, samt Lerkendal stadion i 2006 og 2010.

Billetter i salg torsdag

Etter en pause som ble lengre enn planlagt, er de nå altså tilbake i Trondheim.

Billetter til konserten blir lagt ut til salg torsdag for medlemmer av Trondheim Concerts, åpent salg starter fredag.

Åge & Sambandet også i 2018

A-ha er den første av neste års konserter i regi av Trondheim Concerts det legges ut billetter til, men det er også klart at Åge Aleksandersen og Sambandet også i 2018 spiller på Sverresborg. Datoen er 11. august, men her er ikke billetter lagt ut eller gjesteartister offentliggjort.