Highasakite slapp albumet i februar 2014, til strålende kritikker fra et samlet pressekorps. Adresseavisens anmelder ga albumet toppkarakter og beskrev det som «Grøssende bra». Med dette skriver de seg inn i historiebøkene som det albumet som har ligget lengst i strekk siden oppstarten av VG-lista i 1967.

Ydmyk og stolt

- Jeg er litt tom. Det er en sinnsyk glede og stolthet. Nesten litt vanskelig å forholde seg til det. Da plata kom ut lå den to uker på 1. plass og vi tenkte «shit, we nailed it!». Så har den ligget der siden, og det er ufattelig å tenke på, sier Kristoffer Lo fra Highasakite, til Adresseavisen.

Lo sier at bandet jobbet lenge og grundig med plata, og synes ikke det er vanskelig å forstå hvorfor folk liker den så godt.

- Jeg synes selv det er en kjempefin plate, så jeg kan skjønne hvorfor folk vil høre den, sier Lo.

Slo Børretzen

Det var Odd Børretzen og Lars Martin Myhres album «Noen ganger er det all right» fra 1995, som hadde rekorden frem til nå. Den holdt lista 91 uker i strekk. I mai kommer Highasakite med ny plate, men Loe er usikker på om den når like langt.

- Det blir vanskelig å toppe dette. Vi kan ikke forvente at en ny plate skal ligge i 93 uker, men jeg har skikkelig trua på den nye plata. Om folk liker den er en annen sak.

På tirsdag møtes bandet i Mancheste for å turnère.

- Vii skal ut på turnè i 10-12 dager. Så det blir nok litt feiring i England.

Les også: Highasakite tok to Spellemannspriser