Stavanger har i mange år vært sentrum i det norske kulinariske miljøet. Det er bare Oslo som har et større matfaglig miljø. Johannessen representerer Gastronomisk Institutt som er utgangspunktet og kjernen i Rogalandsmiljøet.

Torsdag kveld ble han kåret til vinner av NM i kokkekunst, på mesterskapets avsluttende bankett på Rica Nidelven Hotel.

Rica Nidelven representert

Johannessen kunne juble høyest av de 12 mesterskapskokkene, men i Rica Nidelvens eget kjøkken var det også grunn til feiring.

Hotellet som nærmest har fast abonnement på tittelen Norges beste hotellfrokost, har nå fått mer å skryte av. Tre av de fem plasserte kokkene i Norgesmesterskapet 2010 jobber på Rica Nidelven. Om en ser bort fra at gullet glapp, må det kalles full uttelling.

Trønder nummer to

Kjøkkensjef Morten Rathe ble nummer to i konkurransen, Martin Sveian nummer tre - og Bjørnar Buserud nummer fem.

Blant troikaen fra Rica Nidelven snek Halvar Ellingsen fra Kulinarisk akademi i Oslo seg inn på fjerdeplass.

Ørjan Johannessen fra Gastronomisk Institutt i Stavanger ble utropt til Norgesmester i kokkekunst torsdag kveld. Her med sin assistent Lene Søreide fra Bekkjarvik Gjestgiveri. Foto: terje visnes
Morten Rathe er kjøkkensjef på Rica Nidelven og ble nest best i NM. Foto: terje visnes