- Jeg synes det er veldig rart at Grace Jones ikke selger ut Borggården. Vi har spekulert masse på det underveis, og når vi står og ser hva hun leverer, så blir det enda rarere. For dette var en helt fantastisk forestilling, sier direktør i Olavsfestdagene Petter Myhr.

Han forteller at det var solgt i overkant av 2000 billetter til arrangementet, og at det til sammen var om lag 2500 publikummere på konserten – inkludert frivillige og andre som ikke trenger å kjøpe billetter.

- Jeg har ingen god forklaring. Vi har prøvd så godt vi kan å fortelle folk at de ikke kan gå glipp av dette, sier han.

- Må selge godt med billetter

Myhr anslår at det var om lag 2500 publikummere på Rasmus og Verdens Beste Band, og 1200 på Salmekveld, hvor det var et sittende publikum – noe han mener er veldig bra.

Likevel er festivaldirektøren avhengig av at salget tar seg opp for at de skal nå budsjett- og publikumsmål.

- Vi må selge godt med billetter hver eneste dag, og gjør vi det så kommer vi i mål. Ett dårlig dagssalg for oss vil jo gjøre at vi ikke kommer i mål med budsjettet. Slik er det alltid med Olavsfestdagene, sier han.

Han forteller at de håper på godt salg av billetter samme dag som konsertene foregår.

- Vi er spent hver eneste dag, og håper på godt dagssalg som vi pleier å ha de siste fire dagene.

- Hjertesukk

Adresseavisens anmelder ga konserten terningkast fem, og startet anmeldelsen slik: «Men et hjertesukk først. Når bare en tredjedel av Borggårdens 6000 billetter er solgt til en legendarisk artist som fortsatt så til de grader holder koken, da fremstår Trondheim dessverre som en småby».

Les anmeldelsen her

- At ikke flere er våkne når vi henter den type artister til byen, er synd, sier Myhr.

Ingen fasitsvar

foto
Sjef i Olavshallen: Bjørgin Thorsteinsson er overrasket over at det ikke var flere publikummere på Grace Jones.

Flere av byens festival- og konsertarrangører synes også det er rart at en så kjent artist som Grace Jones ikke selger ut Borggården.

- Da jeg så programmet synes jeg det så bra ut, med både god bredde og kvalitet. Når det gjelder Grace Jones-konserten tirsdag, overrasker det meg litt at det ikke var flere publikummere, sier Bjørgvin Thorsteinsson, direktør i Olavshallen.

Bård Flikke i Pstereo var selv på konserten tirsdag kveld, og tror ikke det finnes kun ett svar på hvorfor det ikke var utsolgt.

- Det kan være mange grunner til at det var få på Grace Jones, og jeg tror ikke det finnes noe fasitsvar. Noe av grunnen kan være at hun er mer kjent som stilikon enn som musiker. Jeg var selv på konserten, og kunne bare to-tre av sangene, likevel må det nevnes at konserten var knallbra. Folk har gått glipp av noe, sier han.

foto
Pstereo: Bård Flikke tror det kan være flere grunner til at det ikke ble utsolgt i Borggården tirsdag kveld.

For stor arena

Stein Vanebo i Trondheim Concerts har fått både Bruce Springsteen og Robbie Williams til Trondheim. Han ser borggårdssituasjonen på en annen måte.

- Jeg tenker at om lag 2500 personer på Grace Jones i 2018 er bra, men at arenaen kanskje er for stor for artisten. Det blir faktisk Olavshallen utsolgt to ganger.

foto
Granåsen: Stein Vanebo og Trondheim Concerts arrangerte konsertene med Bruce Springsteen og Robbie Williams i Trondheim.

Også han var på konserten, og i likhet med Myhr og Flikke, mener han at folk som ikke tok turen gikk glipp av noe.

- Jeg synes det var en «publikumstabbe» at det ikke var flere på konserten, for den var utrolig bra. De som ikke dro gikk glipp av noe. Det er synd for Olavsfestdagene, men det er en del av vår hverdag som festivalarrangører, sier Vanebo.

- Og så tror jeg at Sondre Justad og Dagny kommer til å bli utsolgt. De er en perfekt booking til festivalen, forteller han.