- Om jeg så bare skal få mine tre minutter i rampelyset, så får det være med det, sier Erik (30) og gliser. Både han og Alfie (21) har tilsynelatende nervene under kontroll når Adresseavisen møter dem mellom prøvene foran helgens melodikonkurranse som NRK skal overføre på direkten fra Spektrum i Oslo.

Det trønderske innslaget er stort i Melodi Grand Prix. I tillegg til Erik og Alfie deltar også kvartetten Soda, med medlemmer fra Rørvik og Trondheim. Etter et avbrudd vil Melodi Grand Prix trolig samle like mange seere foran fjernsynsskjermen som tidligere år

Tar sjansen

Alfie stiller med en låt han har skrevet selv, «One». Tross sin lave alder har han over 120 konserter bak seg og en gullplate med gruppen Cape. Nå vil han satse på solokarriere med egne låter, og han kan ikke tenke seg et bedre utstillingsvindu enn Melodi Grand Prix.

- Det er stor interesse for Grand Prix både blant publikum og i bransjen. At det også er stor fallhøyde, er bare artig. Musikkbransjen er full av risiko. Likevel har jeg valgt dette fremfor siviløkonomistudiet.

Alfie vokste opp på Steinan. Moren hans var pianolærer og de to eldre brødrene hadde gitar og trommer som Alfie pleide å tyvlåne. I ungdomsskoletiden på Blussuvoll ble musikkinteressen hans ytterligere stimulert.

Kommende helg blir spesiell for Alfie. Dagen etter hans opptreden skal kjæresten Hanne-Karine Sørby delta i Frøken Norge-finalen.

Musikaler og pop

Erik fra Hallset gjorde seg i flere år bemerket på Trøndelag Teater etter at han i 1997 kom dit etter å ha studert ved Trøndelag Musikkonservatorium. Han har vært med blant annet i musikalene «Rent» og «Jesus Christ Superstar». Nylig vendte han tilbake fra operaen i Gøteborg, der han i lang tid har spilt den samme rollen som han hadde i trondheimsoppsetningen av «Jesus Christ». Han liker både de store musikalene og de intime kabaretene, men for øyeblikket kan han godt tenke seg å satse på en popkarriere.

- Nå er jeg klar for det jeg liker best, å stå på scenen og spille eget materiale. Jeg har en del låter liggende, sier Erik, som i kveld presenterer sin Grand Prix-låt i NRKs VM-sending.

Til Riga? Alfie, som egentlig heter Alf Gunnar Nilsen, og Erik Jacobsen skal kjempe om seieren i Melodi Grand Prix kommende lørdag. Foto: KIM NYGÅRD