April 2018 blir den største måneden for strømmetjenester noensinne. Nesten hver eneste dag lanseres en ny serie eller en ny film på de største strømmetjenestene. Og med Netflix i teten med et nesten overveldende utvalg på lur er det duket for en binge-måned av dimensjoner.

Her er høydepunktene:

NETFLIX

Wild, Wild Country

Dokumentarserie

Tilgjengelig nå

Denne dokumentarserien om Rajneeshpuram-sekten som bosatte seg i Oregon på 1980-tallet har sparket i gang talløse diskusjoner og kontroverser i løpet av påsken.  Det er skuespilleren, forfatteren og regissøren Mark Duplass ( «Creep», «Creep II») som sammen med sin bror Jay Duplass har laget en av de mest hårreisende og fascinerende dokumentarserier du kan finne på Netflix. Serien er på seks timelange episoder, men etter disse blir du sittende med haka nedpå brystkassa. Spørsmålet: «hvordan kan mennesker få seg til å gjøre dette?!» vil hjemsøke deg i lang tid etter å ha sett denne. Et unikt dokument fra en sekt de færreste her i landet har kjennskap til.

Santa Clarita Diet - sesong 2

Tilgjengelig nå

For hver innertier som Netflix får for sine egenproduksjoner, så finnes det ni kalkuner. Santa Clarita Diet er en av de sjeldne innertierne. Sesong 1 var god, men ikke noe mer. Sesong 2 derimot øker innsatsen og tar steget opp til førstedivisjon hva TV-serier angår. Drew Barrymore og Timothy Olyphant knuser all konkurranse og seiler opp som en av de beste sitcoms du kan se akkurat nå.

Requiem - sesong 1

Tilgjengelig nå

Denne kom mens du var på påskefjellet. En utypisk britisk krimserie som blander det overnaturlige, med klassisk whodunnit. En slags Stranger Things for godt voksne, om du vil. Anbefales.

Troy: Fall of a City - sesong 1

Kommer 6. april

BBC-serie med eksklusiv Netflix-avtale. Denne storslåtte serien om byen Trojas fall fra gresk mytologi vil være tilgjengelig i sin helhet fra 6. april. Serien er en storproduksjon som har kostet over 16 millioner pund, og med massiv bruk av statister og bruk av utendørsscener. Som skapt for deg som elsker Game of Thrones, Black Sails og Britannia.

Orbiter 9

Kommer 6. april

Spansk sci-fi serie om en kvinne og en mann som  eneste mennesker ombord et romskip på vei til en koloni i et annet solsystem. En slags Romeo og Julie i verdensrommet.

La 4a Compania - sesong 1

Kommer 6. april

Den første orginalproduksjonen fra Mexico. I et voldelig fengsel i Mexico på 1970-tallet kommer en ung innsatt med på fotballlaget. Et lag som også fungerer som hånhevere for den korrupte fengselsledelsen.

Greg Davies: You Magnificent Beast

Stand-up

Kommer 10. april

Du kjenner ham kanskje fra serier som Cuckoo og Man Down, men britiske Greg Davies er også stand-up -komiker. Og i denne Netflix-spesialen viser han sin forestilling You Magnificent Beast som gikk for fulle hus i Storbritannia.

Star Wars: Rogue One

Kommer 12. april

Denne spin-off -filmen fra Star Wars -universet viste seg overraskende nok å være et knivskarpt stykke sci-fi -drama fra Lucas-universet. Men forvent ingen happy ending.

Lost in Space - sesong 1

Kommer 13. april

En av de største satsningene til Netflix i år. Lost in Space er en ny versjon av den ikoniske TV-serien fra 1965. Med bl.a. Toby Stephens ( Black Sails), Molly Parker og Taylor Russell. Humoristisk sci-fi for hele familien.

Monty Pythons samlede verker

Filmer og TV-serier

Kommer 15. april

For første gang noensinne kan du se Monty Pythons samlede produksjon ( med unntak av  Jabberwocky)  på samme strømmetjeneste. En avtale har gjort det mulig for Netflix å tilby alt som disse britiske humor-pionerene noensinne har gjort for europeiske abonnenter ( USA må stå over).

Her er filmene og serien som vil være tilgjengelig på Netflix fra 15. april og innen utgangen av måneden ( lanseringsdatoer varierer litt fra land til land).

Monty Python and the Holy Grail

Monty Python's Life of Brian

Monty Python's Flying Cirkus

Monty Python's Fliegender Zirkus

Monty Python's Personal Best

Monty Python's Best Bits ( Mostly)

Monty Python Live ( Mostly): One Down, Five to Go

Monty Python Conquers America

The Meaning of Monty Python

Monty Python: The Meaning of Life

AMAZON PRIME VIDEO

The Terror - sesong 1

Nye episoder hver tirdsdag

Amazon Prime Video begynner å få litt fart på seg også her i Norge. Etter to år der utvalget har vært heller begrenset, begynner strømmetjenesten nå å tilby innhold det faktisk er verdt å betale for ( for tidligere har det vel strengt tatt kun vært The Grand Tour som har vært verdt pengene).

The Terrors er en kvalitetsserie basert på boken av samme navn fra Dan Simmons. Året er 1845 og to isbrytere er på jakt etter en vei gjennom nordøst-passasjen. Men noe skjuler seg ute i isødet og oppdraget blir alt annet enn enkelt for mannskapet ombord på HMS Terror. Med Ciaran Hinds, Jarred Harris og Tobias Menzies. Neglebitende spenning og iskalde grøss ( bokstavelig talt).

The Looming Tower - sesong 1

Ny episode hver torsdag

Amerikansk thriller-serie basert på jakten etter Osama Bin Laden på tampen av 1990-tallet. Kvalitet i alle ledd og med en Jeff Daniels som gjør sitt livs beste rolle som sjef for FBIs anti-terror -avdeling. Om du liker politiske thrillere av typen House of Cards så bør denne være midt i blinken for deg. Og ja, den er mye, mye bedre enn nevnte House of Cards.

HBO NORDIC

Trust - sesong 1

Ny episode hver mandag

Danny Boyle, den britiske regissøren bak bl.a. Trainspotting og Slumdog Millionaire står bak denne serien om kidnappingen av John Paul Getty III i 1973. Humoristisk, sær og snurrig er bare noen av kommentarer som amerikanske kritikere har skrevet om serien. Donald Sutherland er herlig ekkel i rollen som J. Paul Getty og Brendan Frasier gjør et comeback av dimensjoner i rollen som Texanderen James Fletcher Chace.

Billions - sesong 3

Ny episode hver mandag

Billions blir bare bedre og bedre for hver sesong. Samspillet mellom Damian Lewis og PaulGiamatti gnistrer. Det er ikke alltid like lett å henge med i svingende når filmer og TV-serier tar for seg storfinans, men Billions har et såpass godt manus at bare det å se disse skuespillerne jobbe sammen er en nytelse.

Silicon Valley - sesong 5

Ny episode hver mandag

Erlich Bachmann er historie og Jian-Yang har hatt over som eier av "inkubatoren". Pied Piper har flyttet inn i større lokaler og Richard Hendricks er på vei mot å gjøre alvor av sine planer om å skape et nytt internett.