Adresseavisen omtalte nylig den lave andelen av kvinnelige ledere av Samfundet, og at hele sju av åtte av dem har vært menn. Men etter overtakelsen 17. mai 2017 får altså studentenes storstue en ny kvinnelig leder.

Vil inkludere flere

Under valget sa Bærland i sin innledningstale at hun ville jobbe for å inkludere utvekslingsstudenter mer. Blant annet gjennom teksting av fest- og onsdagsmøter, og samarbeide med markedsføringsavdelingen for å se på hvordan kommunikasjonen kommer ut til denne studentgruppen.

Vil inspirere andre

Gjennom sitt kandidatur håper hun å inspirere andre jenter til å ta ordet under møtene i Storsalen, og sier at hun har inntrykk av at mange jenter ikke tørr å snakke hvis de ikke vet absolutt alt om det emne de skal tale om.

Bærland, som har ledererfaring fra studentfestivalen Isfit, tror ikke at det vil bli problematisk å være jente og sjef på Samfundet, men tror at utfordringen blir større hvis hun skal snakke med folk fra næringslivet.

- Der må jeg kanskje jobbe for å bli tatt seriøst.

Ifølge Under Dusken vant Bærland med 68,9 prosent av stemmene, 261 stemmer, mot motstander Fredrik Hanseruds 105 stemmer. 13 stemte blankt.