Namsskogan Familiepark

ligger tett inntil Bjørgefjell nasjonalpark. Her er det rovdyr som brunbjørn og gaupe, klovdyr som alpakka og afrikansk dverggeit og fugler og smådyr. Dessuten er det en rekke aktiviteter som klatrepark, kræsjbåter, hesteridning, gravemaskiner og traktorbane.

Tid: Sommersesongen åpner 2. juni

Sted: Namsskogan

Nett: familieparken.no

foto
Namsskogan familiepark

Barnas sommer på Ringve

tilbyr aktiviteter for musikkglade barn og unge i sommerferien. I tillegg til gratis barneomvisning hver søndag, er det også blant annet gitarkurs. Gitarklubben arrangeres for barn i alderen 9 - 14 år i uke 32 og 33.

Sted: Ringve Museum, Trondheim

Nett: ringve.no

foto
Ringve museum.

Sommer på Rockheim

har daglig barnas time, introduksjon til «Ei vise er så mangt», drop-in kurs på ukulele og omvisning i hovedutstillingen gjennom skoleferien.

Tid: 25. juni-19. august.

Sted: Rockheim, Trondheim

Nett: rockheim.no

foto
Rockheim.

Historisk ferieskole på Sverresborg Folkemuseum

tar med barn og unge på en reise mer enn hundre år tilbake i tid for å finne ut hvordan barn hadde det i 1906. Voksne og barn kler seg opp i gammeldagse klær og spiller skuespill sammen i autentiske omgivelser. Her byttes lyden av mobiltelefoner ut med skoleklokka som ringer inn til skoletime. Foregår fra uke 25-33. I tillegg til ferieskolen er det en rekke andre aktiviteter ved museet som er tilrettelagt for barn og familier.

Sted: Sverresborg, Trondheim

Nett: sverresborg.no

Sommer på Egge

lokker med levende dyr i friluftsmuseet - et gårdstun fra slutten av 1800-tallet. I sommer blir utstillingshallen med bygate og landbruksmaskiner stengt på grunn av ombygging. Derfor styrker museet formidlingstilbudet på andre fronter. Som «gammaldagsonge» kan barn også tilbringe en hel uke med stell av dyr og lek i friluft.

Tid: 17. juni - 19. august.

Sted: Egge, Steinkjer

Nett: eggemuseum.no

foto
Egge museum.

Barnas Stiklestad

tilbyr ulike aktiviteter for hele familien. Tre tun på folkemuseet blir blant annet levendegjort som 1898, 1942 og 1959 gjennom tablåteater. Her fortelles spennende hverdagshistorier med liv, latter og alvor. I juli kan du også bli med på et tredagers teaterverksted, hvor du får øvd deg på ulike elementer innenfor teaterfaget. Dyrene i Hakkebakkeskogen spilles på Lyng kulturgård i slutten av

juli.

Sted: Stiklestad, Verdal

Nett: stiklestad.no

NTNU Vitenskapsmuseet

arrangerer forskerklubb for 10-12-åringer med en forskerspire i magen i uke 26 og 27. Det blir blant annet arkeologisk utgraving i ekte middelalderjord, biologiekskursjoner i nærområdet, besøk ved forskningsmiljøer ved NTNU og eksperimenter og lek.

Sted: Vitenskapsmuseet, Trondheim

Nett: ntnu.no/vitenskapsmuseet

foto
Vitenskapsmuseet.

Vitensenteret

inviterer elever som går i 5., 6. og 7. trinn til å delta på eksperimentklubb i sommerferien, i uke 26, 27, 32 og 33. Tema for årets klubb er «krimlab». Ungene får blant annet lære om ulike etterforskningsmetoder og å løse mysterier, ta fingeravtrykk. De får også besøke Justismuseet og Escape Reality.

Sted: Vitensenteret Trondheim

Nett: vitensenteret.com

foto
Vitensenteret.

Rypetoppen Adventurepark

har zipline for både store og små friskuser og en hel skog full av høye elementer. Mellom 25. juni til 17 august er parken åpen hver dag.

Sted: Meråker

Nett: rypetoppen.no

foto
Klatreparken i Rotvoll.

Høyt & lavt

er en ny klatrepark bygd opp på Rotvoll i Trondheim. Her er det lek og moro i høye elementer for hele familien, med alt fra oransje til svarte løyper. Fra 25. juni til 12 august er parken åpen alle dager, med utvidet åpningstid på torsdager.

Sted: Ranheimsvegen 11, Rotvoll

Nett: hoytlavt.no

Har du flere tips til barnefamilier? Skriv inn i kommentarfeltet under!