- Det har vært en utrolig bra festival. Fantastiske konserter og store opplevelser, sier daglig leder i Trondheim Kammermusikkfestival, Vegar Snøfugl.

Alle oppsetninger, samt to ekstraforestillinger av operaen «Kommentarfeltet» på Trøndelag Teater, var utsolgt. Det var også de to konsertene med Trondheim Voices og Come Shine/Trondheim Jazzorkester på Dokkhuset.

- De ti hjemme-hos-konsertene solgte også ut, sier Snøfugl.

20-års jubileum

Tilsammen hadde de solgt mer enn 6000 billetter før avslutningskonserten i Frimurerlosjen. I tillegg var flere enn tusen publikummere innom konsertmaratonen. Den besto av 20 konserter - noen var gratis.

- Konsertrekken begynte allerede klokken sju på morgenen lørdag og ble avsluttet klokken tre natt til søndag, etter en tre timer lang jam på Dokkhuset, sier Snøfugl om markeringen av festivalens 20-årsmarkering.

Krim og barnas dag

Barnas dag på Ringve er populært og var også utsolgt.

Helt nytt av året var «Mysteriekammer», som var en krimkonsert med manus av Jørgen Brekke. Publikum deltar i fremføringen sammen med skuespillerne ved å bidra til oppklaringen. Alt var akkompagnert av noen av Trondheims beste improvisasjonsmusikere.

- Det er en litt Poiree-aktig. Utgangspunktet for denne oppsetningen er en middagssetting. Under middagen skjer et mord og etterpå skal det oppklares, sier Snøfugl.

50 konserter på åtte dager er gjennomført. Og 80 prosent av kapasiteten er fylt av publikum.

- Det er vi veldig godt fornøyde med, avslutter Vegar Snøfugl.