Selv om åpningsdagen var i torsdag, er det fredag programmet for Olavsfestdagene girer opp for alvor. Med Joan Baez (Nidarosdomen kl. 22) presenterer festivalen en ekte legende. 75-åringen har gjennom et langt liv markert seg som menneskeretts-, borgerretts- og antikrigs-aktivist, men aller mest som musiker. Baez fikk sitt gjennombrudd i folk- og protestsangbevegelsen, og var blant de viktigste motkulturelle stemmene i 60-tallets USA. Hun er fortsatt like engasjert, og publikum i Nidarosdomen kan nok i tillegg til musikk vente seg ord med mening.

Før den tid, kan du imidlertid ha fått tid til å være med på Salme-kveld 2016 (Borggården kl. 20). Det er blitt en tradisjon under Olavsfestdagene å invitere sangglade publikummere og et knippe artister til å våre salmer. Solistene er av høy klasse - med Tord Gustavsen som musikalsk leder skal Solveig Slettahjell, Live Maria Roggen, Sondre Bratland og Levi Henriksen lose publikum gjennom utdrag av den norske salmeskatten.

Susanna (Dokkhuset kl. 21) er blant Norges mest spennende og kompromissløse artister, med internasjonalt gjennomslag. Hun er kjent både som nyskap-ende tolker av andres låter, og som dyptpløyende komponist og utøver i grenselandet mellom pop, elektronika og avant garde. Susanna har to Spellemannpriser på hylla, mens hennes siste album «Triangle» nylig ble kåret til et av 2016s foreløpige høydepunkt av det viktige britiske musikknettstedet The Quietus.