Fanny Andersen fra Oslo ble kjent da hun slapp låten sin «Kids» i november. Den fikk mye oppmerksomhet da musikkvideoen ble sluppet, og man blant annet ser Fanny og Sophie i het omfavnelse. Fanny har alltid hatt et ønske om å leve av musikk, selv da hun på ungdomsskolen var toppblogger.

- Jeg har alltid drevet med musikk, og det er det jeg alltid har villet drive med. Jeg var egentlig en veldig dårlig blogger, så jeg slutta i starten av videregående. Å satse på musikk var mye viktigere, sier hun.

Etter dette fikk hun managementet Made bak seg. Hun deler også plateselskapet Petroleum med blant annet artisten Aurora Aksnes.

- Jeg har alltid hatt en drøm om å leve av musikken. Etter at jeg fikk managementet mitt ble det større mulighet for det, og drømmen ble mer realistisk, sier 22-åringen.

Sto på scenen for første gang i London

I mai sto Fanny på scenen for første gang, da i London hvor hun også er ofte for å jobbe i studio. Siden den gang har hun opptrådt på eventet H & M Loves Music, og nylig overrasket også venninnen hennes Julie Bergan med at hun skulle opptre på VG-lista topp 20.

- Det var veldig skummelt, men utrolig gøy. Jeg hadde flere venner som var der, i tillegg til mamma og pappa. Jeg var nervøs, men faktisk ikke så nervøs dagen jeg skulle opptre, sier hun.

Låten «Kids» skrev hun med Skinny Days. Dagen hun begynte å skrive låten hadde hun fått mye regninger, og fikk virkelig smaken på voksenlivet. Dette var inspirasjonen hennes til å skrive «Kids».

- Jeg var lei av alt ansvaret, og det var på den tiden voksenlivet virkelig startet. Plutselig er du 100 prosent ansvarlig for deg selv, sier hun.

- Viktig å normalisere det

Fanny forteller at musikkvideoen til «Kids» kun har fått positive reaksjoner. I videoen står hun frem som bifil. Hun forteller at hun selv synes det føltes unaturlig før, noe hun mener det ikke skal gjøre.

- For meg var det veldig kjipt, og det er ikke meninga at det skal være det. Jeg synes bare det er viktig å få det ut. Hvis noen ser videoen og kan relatere seg til det, kan de få en følelse av at det er greit, mener hun.

22-åringen mener åpenheten er viktig, og for at det å være bifil eller homofil skal normaliseres må man prate om det.

- Kjærlighet er kjærlighet uavhengig av kjønn. Det faktum at homofile må sette seg ned med venner og fortelle at de er det for at det kanskje ikke oppfattes som greit er bare tullete, mener Fanny.

Inspirert av Astrid S og Julie Bergan

Fanny er god venn med artistene Astrid S og Julie Bergan. Hun mener det er unikt å ha noen som er i samme situasjon, og som vet hva hun går gjennom. 22-åringen forteller at artistvennene har hjulpet henne mye.

- Jeg tror ikke helt de vet hvor mye de har hjulpet meg. De har vist meg at jeg må være mer kritisk. Bare å være med dem inspirerer meg. Da jeg startet å skrive var det de som hjalp meg når jeg ikke visste helt hvordan jeg skulle gjøre det. Når det er mye som skjer er det vanskelig for andre å forstå hvor hardt det kan være, men jeg har dem som forstår meg 100 prosent, sier artisten.

Når Fanny kommer til Trondheim, blir det hennes femte opptreden på scenen. 22-åringen har aldri vært i byen før, og forteller at hun gleder seg.

- Jeg tror det blir kjempegøy. Jeg har lyst til å prøve å være litt turist, men vi har ikke så mye tid til det. Men jeg skal prøve å snike det til i de timene jeg har fri, sier hun.

- Helt vilt!

Planene videre er å være med på alle VG-lista-konsertene i Norge. Hun skal også opptre på Slottsfjell, og skal også snike inn flere festivaler i løpet av sommeren.

- I tillegg blir det vel en del studiojobbing og innspilling av musikkvideoer og slikt. Men jeg har ikke noe veldig konkret, sier hun.

- Hvordan er det å leve av musikk på fulltid?

- Det er helt vilt! Det er spesielt og jeg er jo utrolig takknemlig for at jeg får gjøre det. Det er det beste å kunne drive med det på fulltid, forteller Fanny.